Περιοδεία Γ. Πατούλη στον Δήμο Αχαρνών

Τον Δήμο Αχαρνών επισκέφθηκε σήμερα (28/7) ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει ή προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών,

μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι κτλπ) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 37 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε  διάφορα δημοτικά κτήρια τα οποία έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά με χρηματοδότηση  της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 1.010.000 ευρώ, καθώς και  δρόμους στις περιοχές της Αγ. Παρασκευής Πανοράματος και Μποσκίζας, των οποίων η κατασκευή θα ξεπεράσει τα 3,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, επιθεώρησε τα υπό εκτέλεση αντιπλημμυρικά έργα, συγκεκριμένα το έργο κατασκευής συλλεκτήρα όμβριων Σ2 και δεξαμενής Ανάσχεσης Δ2 στον Παλαιό Οικισμό του Δήμου Αχαρνών, έργα προϋπολογισμού 8.352.158 ευρώ. Κατόπιν, ο περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στο Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά, το οποίο ενισχύθηκε με 1,2 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους  των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και πολίτες αναφορικά  με τη σημασία της ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης και προώθησης της απασχόλησης της ομάδας Ρομά.

Η περιοδεία του Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Βαμβακάρειος Ξενώνας Α και  Β», όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για τη λειτουργία  και τις ανάγκες της δομής  φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία. Η Περιφέρεια Αττικής ενίσχυσε τη δομή με το ποσό των 1.2000.810 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά για την περιοδεία του Γ. Πατούλη στον Δήμο ΑχαρνώνΛήψη

The post Περιοδεία Γ. Πατούλη στον Δήμο Αχαρνών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα