Πώς τεκμηριώνει ο Δήμος Χαλανδρίου το αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου ενέκρινε ομόφωνα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, την πρόταση – αίτημα της διοίκησης προς το υπουργείο Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών στο Χαλάνδρι στα επίπεδα του 2021, δεδομένου ότι στις μισές περιοχές της πόλης (ποσοστό 48,44% του Χαλανδρίου) έχουν αυξηθεί πάνω από 40%, με βάση την κοινή απόφαση του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών, που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2022.

Το αίτημα του Δήμου Χαλανδρίου, το οποίο ήδη απεστάλη στο υπουργείο Οικονομικών, βασίζεται σε μια σειρά από αδιαμφισβήτητα στοιχεία, για 15 συγκεκριμένες

περιπτώσεις ακινήτων, από όλες τις περιοχές του Χαλανδρίου, που προκύπτουν από:

Αγοραπωλησίες από ιδιώτες,αγοραπωλησίες από τον Δήμο,απαλλοτριώσεις, συμβολαιογραφικές πράξεις και δικαστικές αποφάσεις.Σίμος Ρούσσος: Η διατήρηση των υψηλών αντικειμενικών απειλεί την κοινωνική σύνθεση του Χαλανδρίου

«Με ένα απολύτως τεκμηριωμένο αίτημα, στη βάση αδιαμφισβήτητων δικαστικών αποφάσεων και συμβολαιογραφικών πράξεων, ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα του 2021, μιας και η υπέρογκη αύξησή τους συνιστά, στην πραγματικότητα, φορολογική επιδρομή σε βάρος των πολιτών, αφού επηρεάζει όχι μόνο τον ΕΝΦΙΑ αλλά τουλάχιστον 20 ακόμα φόρους, σε περιβάλλον μάλιστα κρίσης και ασφυκτικών πληθωριστικών πιέσεων» τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και προσθέτει:

«Μακροπρόθεσμα, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα της μείωσης, φοβάμαι ότι, εκτός των άλλων, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα έχουν επιπτώσεις ακόμα και στην κοινωνική σύνθεση του Χαλανδρίου. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι δεκάδες συμπολίτες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στερούνται αναγκαίες για την επιβίωσή τους πρόνοιες αλλά και επιδόματα, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Το οικονομικό βάρος από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι όμως δυσβάσταχτο και για τον Δήμο, που θα βρεθεί στη δεινή θέση να μην μπορεί να πληρώσει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις για την αγορά των αναγκαίων κοινόχρηστων χώρων».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαιτέρως τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, τον νομικό σύμβουλο Π. Τακόπουλο, καθώς και τα στελέχη του τμήματος Πληροφορικής και γραμματειακής υποστήριξης για τον χρόνο, τον κόπο και την αποτελεσματικότητα της τεκμηρίωσης.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου για την πρόταση πάνω στις αντικειμενικές αξίες

The post Πώς τεκμηριώνει ο Δήμος Χαλανδρίου το αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα