Πώς θα τιμήσουν οι «βόρειοι» Δήμοι την 25η Μαρτίου

Με τις «κλασικές» παρελάσεις, αλλά και με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, θα τιμήσουν οι 12 Δήμοι του Βόρειου Τομέα της Αθήνας την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εορτασμών ανά Δήμο έχει ως εξής:

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Με τη μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης, η οποία θα πραγματοποιηθεί

ανήμερα της επετείου, θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Δευτέρα 25 Μαρτίου, θα γίνει επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιου Κατερίνα.

Στη συνέχεια θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων.

Η μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12.00 ακριβώς και μετά τη λήξη της, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, στον πεζόδρομο Ευεργ. Γιαβάση, χορευτικά δρώμενα από το Λύκειο Ελληνίδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

07:00 π.μ: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες

08:00 π.μ. : Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

10:30 π.μ: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π.Διονύσιου Κατερίνα. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής κα. Δούκα Δέσποινα

11:00 π.μ: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής και κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολουθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

12:00 μ.μ: Έναρξη Παρέλασης

1:00 μ.μ.: Χορευτικά Δρώμενα από το Λύκειο Ελληνίδων (πεζόδρομος Ευεργ. Γιαβάση).

Δήμος ΒριλησσίωνΔήμος Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τιμά και φέτος την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στην καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων της πόλης κατά μήκος της λεωφόρου Ηρακλείου ανήμερα της Δευτέρας με εκκίνηση στις 12.00 το μεσημέρι. Ειδικά για αυτή τη χρονιά, η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πλατείας Αγίου Λουκά θα γίνει την ίδια ημέρα, Δευτέρα 25 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, αμέσως μετά από την δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, από την ογδόη πρωινή, θα σημαιοστολιστεί η πόλη ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου:

Ώρα 7:30 .π.μ χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.Ώρα 9:45 π.μ. επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.Ώρα 11:00 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πλατείας Αγίου Λουκά.Ώρα 12:00 μ. έναρξη παρέλασης με μαθητές και μαθήτριες δημόσιων & ιδιωτικών σχολείων, παιδικούς σταθμούς, εθνικοτοπικούς συλλόγους και οργανώσεις, ΚΑΠΗ, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, αθλητικούς φορείς.Δήμος ΚηφισιάςΔήμος Λυκόβρυσης – ΠεύκηςΕορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Λυκόβρυσης – ΠεύκηςΛήψη

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τη Χορευτική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ και τον Σύλλογο Κρητών «Τάλως» στην Πλατεία Λυκόβρυσης.

Δήμος ΑμαρουσίουΔήμος Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024: Ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία του Δήμου και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024: Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024: Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024 όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, καθώς και των τραπεζών.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024:

7:30 π.μ.: Χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών.9:45 π.μ.: Προσέλευση αντιπροσωπειών Μαθητών, Σωματείων, Συλλόγων με τις Σημαίες τους στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, για την Επίσημη Δοξολογία.9:50 π.μ.: Προσέλευση κκ Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των Αρχών της Πόλης στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.10:00 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό “Μεταμορφώσεως του Σωτήρος” παρουσία όλων των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και όλων των Δημοτών.10:30 π.μ.: Μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων (Σκεπαστό Αττικής οδού) όπου θα γίνουν: Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Σαραούδα, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ηρώων του 1821, ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.11:15 π.μ.: Μετάβαση στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου επί της οδού Γ. Παπανδρέου για την παρακολούθηση της παρέλασης των Σχολείων και των Τοπικών Συλλόγων – Σωματείων – Μαζικών Φορέων, μπροστά από τους επισήμους, με την ακόλουθη σειρά: Ορχήστρα Πνευστών & Κρουστών (Φιλαρμονική) – Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δήμου Μεταμόρφωσης – Δημοτικά Σχολεία (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο) – Γυμνάσια (1ο, 2ο, Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου, 4ο) – Λύκεια (1ο & 2ο) – Τοπικοί Σύλλογοι, Αθλητικοί Σύλλογοι.Δήμος Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσκαλεί στην Θεατρική Παράσταση Ο ΓΕΡΟΣ του ΜΟΡΙΑ, που θα ανέβει, ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ», το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, και ώρα 20:00.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024:

10:30: Κατάθεση Στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία των Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού.11:30: Κατάθεση Στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τους μαθητές των Σχολείων των Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού και Τοπικούς Συλλόγους.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024:

17:00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024:

07:00: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».10:30: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Σοφία Μαραβέλια, Δ/ντρια 2ου Γυμνασίου Χολαργού.10:30: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία εκπροσώπου του Δημάρχου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Βσιλική Βασιλοπούλου, Φιλόλογο του 1ου Λυκείου Παπάγου.11:15: Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.11:45: Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου των Ελληνίδων, των Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων, των Οδηγών και της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., στην οδό Εθνικής Αμύνης για την Κοινότητα Παπάγου και στην οδό 25ης Μαρτίου & Λ. Περικλέους για την Κοινότητα Χολαργού.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024:

11:00: Επετειακή Εκδήλωση Πνευματικής Εστίας Παπάγου «Το χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης». Ομιλητής κ. Ιωάννης Κρασσάς, Αντιστράτηγος ε.α. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Μαέστρος Σταύρος Μπερής, πιάνο Πόπη Μάλφα. Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, κτίριο Δημάρχου «Χαράλαμπου Σκούρτη» Λ. Περικλέους 55.Δήμος ΠεντέληςΟι εορταστικές εκδηλώσεις στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου ΠεντέληςΛήψηΔήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου, μέχρι τη δύση του ηλίου της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2024.Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024, όλων των δημοσίων δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών, μέχρι τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ομιλίες για το νόημα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 στα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, σε ειδικές συγκεντρώσεις των μαθητών και μαθητριών τους.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

10:00 π.μ.: Παράταξη αντιπροσωπειών μαθητών και μαθητριών των σχολείων, οδηγών, προσκόπων, αεροπροσκόπων, αθλητικών και μη συλλόγων και σωματείων με τις σημαίες τους, στις κοινότητες που εδρεύουν, προ των εισόδων των Ιερών Ναών Αγίας Σοφίας, Αγίας Φιλοθέης και Αγίου Δημητρίου.10:15 π.μ: Επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στους Ιερούς Ναούς Αγίας Σοφίας, Αγίας Φιλοθέης και Αγίου Δημητρίου.10:45 π.μ: Τρισάγιο στα Ηρώα (Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης και Ψυχικού) και κατάθεση στεφάνων.11:45 π.μ.: Τόπος συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης στο Νέο Ψυχικό (οδός Στρατηγού Μακρυγιάννη, πίσω πύλη πενταγώνου).12:00 μ.μ.: Παρέλαση στη οδό Άγγελου Σικελιανού στο Νέο Ψυχικό.Δήμος Χαλανδρίου

The post Πώς θα τιμήσουν οι «βόρειοι» Δήμοι την 25η Μαρτίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα