Πρεμιέρα για την 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι

Την 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, των διακριθέντων έργων του πανελλήνιου διαγωνισμού καλλιτεχνικής κεραμικής, εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής-αίθουσα «Αλέξανδρος Γαρδέλης», παρουσία μελών της διοίκησης, του δημοτικού συμβουλίου, κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού αυτού γεγονότος, το οποίο χαρακτήρισε ως «μία μεγάλη γιορτή για τους Έλληνες

κεραμίστες» και θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την πολιτιστική ταυτότητα και παράδοσή της. Ο χαρακτηρισμός του Αμαρουσίου ως Κεραμούπολη, αποτελεί σπουδαία κληρονομιά, την οποία οφείλουμε να τιμούμε και να προάγουμε», σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, προαναγγέλλοντας θετικά αποτελέσματα στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, πως το δίκαιο αίτημά μας, το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής να παραχωρηθεί ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα και να περιέλθει η διαχείρισή του στον Δήμο Αμαρουσίου, βρίσκει θετική αποδοχή. Η προ ημερών συνάντησή μου με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για αυτό το θέμα, φέρνει θετικά αποτελέσματα. Προχωρούμε σε εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου αυτός ο χώρος να περιέλθει στην διαχειριστική χρήση του Δήμου βάσει συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας και ο Δήμος να μπορέσει να υλοποιήσει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακαίνισης και μετασχηματισμού του Κέντρου αυτού σε ένα Διεθνή Πολυχώρο Κεραμικής, όπως αξίζει στην ιστορία του Κέντρου και της πόλης μας» υπογράμμισε ο κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος έκανε εκτεταμένη αναφορά στα πεπραγμένα της διοίκησής του στον χώρο του πολιτισμού.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) Νίκος Βαλλάτος και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και η αντιπρόεδρος Κατερίνα Βουρλάκη, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας Ελένη Λέκκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Παναγιώτης Σαγρής, Κωνσταντίνος Βλάχος και Μαίρη Διακολιού, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 – 21:00 με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες στο 210 6144430.

The post Πρεμιέρα για την 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα