Πρεμιέρα με τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου για τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ένα από τα πλέον ιστορικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου ανεβάζει στην ανοιξιάτική της σεζόν η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου. Πρώτη παράσταση το Σάββατο 27 Απριλίου στις 20.30 στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος). Η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το τέλος του Μαΐου (πλην

των Σαββατοκύριακων των ημερών του Πάσχα 4-5 και 11-12 Μαΐου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η σκηνοθεσία είναι του Λάζαρου Μπελίτση, ο οποίος συνεχίζει στα βήματα της αείμνηστης Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, της οποίας το όνομα φέρει τα τελευταία χρόνια η Θεατρική Σκηνή. Τα σκηνικά είναι δημιουργίας του Γιάννη Γαμπαδάκη. Τα αυθεντικά κοστούμια εποχής επέλεξε η Μαργαρίτα Κονταίου και τη μουσική ο Βασίλης Μακρής, ενώ πιάνο παίζει κατά τη διάρκεια της παράστασης η Αριάδνη – Ολγα Βασιλειάδη.

Παίζουν: Λουίζα Μαρτινούτσι, Σοφία Θεοφυλάκη, Γιάννης Αναστασάκης, Γωγώ Τυρνάζη, Σοφία Κοτσάμπαση, Αιμιλία Σιούλη, Άννα Καρκατζούλη, Ελευθερία Γιαννοπούλου, Ξανθίππη Παντελή, Γιώργος Κουτσογιαννάκης, Γιάννης Γαμπαδάκης, Αλεξάνδρα Χαβιαριοπούλου, Ευάγγελος Ξυδέας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Θεατρική Σκηνή του Δήμου, πάντα με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού, φτάνει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έχοντας ανεβάσει, πλέον, 41 έργα ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου.

Ο «Ταρτούφος» είναι ένα από τα κορυφαία θεατρικά έργα, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1664 από τον ίδιο τον Μολιέρο και παίζεται σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα καθώς, αιώνες μετά παραμένει ακόμα επίκαιρο… Ο ομώνυμος ήρωας αποτελεί το συνώνυμο του υποκριτή. Ο Ταρτούφος είναι ο ασυνείδητος ψευτοθεοσεβούμενος που υποκρινόμενος τον ενάρετο εκμεταλλεύεται την θεοσέβεια των πιστών για να πετύχει τούς άνομους σκοπούς του.

The post Πρεμιέρα με τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου για τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρεμιέρα, Ταρτούφο, Μολιέρου, Θεατρική Σκηνή, Δήμου Ηρακλείου Αττικής,premiera, tartoufo, molierou, theatriki skini, dimou irakleiou attikis