Προχωρά η υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην Πεντέλη

Συνεχίζεται το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων μέσης και χαμηλής τάσης στον Δήμο Πεντέλης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 28/9, παρουσία της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά αφαιρέθηκαν οι πρώτες κολόνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από τη Λεωφόρο Πεντέλης στην περιοχή Μορτερό, μετά την ολοκλήρωση της υπογειοποίησης των καλωδίων στο συγκεκριμένο σημείο. Παρόντες επίσης η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Μπούσουλα

και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πεντέλης Τάσος Χριστίδης.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, από τον πρώτο χρόνο της θητείας της, επεδίωξε και τελικά πέτυχε να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του ΕΣΠΑ και του ΔΕΔΔΗΕ το μεγάλο αυτό έργο, ώστε να μην επιβαρυνθούν ούτε ο Δήμος ούτε και οι πολίτες για την κατασκευή του.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 30,2 εκατ. ευρώ. Προβλέπει την υπογειοποίηση δικτύου 115 χλμ., που αντιστοιχεί στο σύνολο του δικτύου μέσης τάσης του Δήμου Πεντέλης μήκους 35 χλμ. και περίπου 80 χλμ. δικτύου μέσης τάσης. Από αυτά, ποσό περίπου 10 εκατ. ευρώ έχει δικαιούχο τον Δήμο Πεντέλης, για την αντικατάσταση των φωτιστικών δημοτικού φωτισμού με αντίστοιχα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, κάτι που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος για τον Δήμο. Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε πριν από μερικές μέρες και σύντομα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών.

Μέχρι σήμερα έχουν υπογειωθεί 21 χλμ. καλωδίων μεταφοράς ρεύματος και συγκεκριμένα 6,5 χλμ. μέσης τάσης και 14,7 χλμ. χαμηλής τάσης σε δρόμους στην περιοχή Σισμανογλείου στα Μελίσσια, στην περιοχή Πανόραμα Μελισσίων, στην περιοχή του Αγίου Σίλα στη Νέα Πεντέλη και στην περιοχή Καλλισίων της Καλλιθέας Πεντέλης.

H δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Το υποσχεθήκαμε και το κάναμε πράξη! Στο Μορτερό, μετά την απομάκρυνση των καλωδίων, σήμερα απομακρύνεται και η πρώτη κολώνα μέσης τάσης από τον ΔΕΔΔΗΕ. Συνεχίζουμε δυναμικά και απρόσκοπτα το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης στο σύνολο του Δήμου μας και στις τρεις δημοτικές κοινότητες».

The post Προχωρά η υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην Πεντέλη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προχωρά, ΔΕΔΔΗΕ, Πεντέλη,prochora, deddie, penteli