Σε μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης συμμετέχει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης η ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) διοργανώνει μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων της Αττικής. Στον διαγωνισμό, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, συμμετέχει και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, και μέρος μπορούν να λάβουν οι μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων 38 Δήμων

Αττικής, στους οποίους λειτουργούν Πολυκέντρα Ανακύκλωσης. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως 31 Μαρτίου 2024.

Στα σημεία όπου λειτουργούν τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης, οι μαθητές μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση τα πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά, για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι συμμετοχής. Οι μαθητές συλλέγουν, συνολικά ως σχολικό τμήμα, τα κουπόνια συμμετοχής.

Το κάθε σχολικό τμήμα, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, θα πρέπει να παραδώσει, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, από 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ., στο δημαρχείο του κάθε δήμου το σύνολο των κουπονιών που θα έχει συγκεντρώσει και θα έχει καταμετρήσει. Τα τρία σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τα περισσότερα υλικά (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα τρία μεγάλα δώρα – έπαθλα:

1ο δώρο – έπαθλο: Ένα ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές. Σε περίπτωση που το πρώτο σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό τότε το 1ο δώρο – έπαθλο θα είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.2ο δώρο – έπαθλο: Ένα ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές. Σε περίπτωση που το δεύτερο σχολικό τμήμα είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης,3ης, 4ης τάξης) τότε το δώρο – έπαθλο θα είναι ένα ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.3ο δώρο – έπαθλο: Ένα Smartwatch, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

Πληροφορίες στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Κοινότητα Παπάγου: Χρύσα Παρίση, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής Παπάγου – 6944477741.Κοινότητα Χολαργού: Κατερίνα Γκούμα, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής Χολαργού – 6980280515

The post Σε μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης συμμετέχει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα