Σε πανστρατιά ενόψει των ευρωεκλογών καλεί η βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/05, στο θεατράκι της οδού Ολύμπου και Ηρακλειδών στο Χαλάνδρι, η προεκλογική συγκέντρωση των Κ.Ο. Χαλανδρίου του ΚΚΕ, με ομιλήτρια τη βουλευτή του Βόρειου Τομέα Αφροδίτη Κτενά. Η βουλευτής κάλεσε σε πανστρατιά το υπόλοιπο διάστημα που απομένει ως τις ευρωεκλογές, να δώσει περισσότερος κόσμος, δίπλα στο ΚΚΕ και τη μάχη αυτή ώστε να ακουστεί δυνατά και καθαρά το μήνυμα της λαϊκής αντεπίθεσης και στην Ε.Ε.

Όπως σημείωσε: «Το

ΚΚΕ είναι η μόνη αξιόπιστη επιλογή, η μόνη πραγματικά ενωτική προοπτική στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Κι είναι πολλοί και σε πολλά μέτωπα. Το ΚΚΕ και το πρόγραμμά του είναι η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική απέναντι στη βαρβαρότητα. Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ στην ευρωβουλή σημαίνει πιο πολλές δυνάμεις στους δρόμους της διεκδίκησης, πιο δυνατή η φωνή σας, η φωνή του λαού και στην Ευρωβουλή. Το ΚΚΕ σας είπε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή, χωρίς περιστροφές και περικοκλάδες. Προειδοποίησε, αποκάλυψε, δεν έπαψε να οργανώνει την πάλη ενάντια στη στρατηγική της Ε.Ε.Τώρα πια το ξέρουμε καλά. Η Ε.Ε. δεν είναι η Ευρώπη των λαών. Είναι η φυλακή των λαών. Η Ε.Ε. δεν είναι το κοινό μας σπίτι. Είναι το κέντρο συντονισμού για τα µεγάλα µονοπώλια, τις αστικές κυβερνήσεις και κόμματα. Κέντρο συντονισμού για την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των λαών, για τη λεηλασία του πλούτου που παράγουν.

Οι οδηγίες κι αποφάσεις της Ε.Ε. είναι ο μπούσουλας, οι κατευθυντήριες γραμμές για την αντιλαϊκή πολιτική σε όλες τις χώρες. Χωρίς εξαιρέσεις. Με διαφοροποιήσεις – ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας. Με καθυστερήσεις ανάλογα και με την αντίσταση που προβάλει ο λαϊκός παράγοντας. Ο μόνος που μπορεί να σφραγίσει τις εξελίξεις, να φέρει τα πάνω κάτω».

Ειδικά, για τους βόρειους δήμους της Αθήνας υπογράμμισε : «Η λογική κόστους – οφέλους είναι πίσω από τα διάφορα αναπτυξιακά σχέδια για την περιοχή, όπως το VORIA Project που περιλαμβάνει και τη μεταφορά του καζίνο. Δεν βρίσκουν χρήματα κι ελεύθερους χώρους για σχολεία, χώρους άθλησης κι αναψυχής, αλλά βρίσκουν για επενδύσεις.

Πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις μακέτες κρύβονται οι πραγματικές υποσχέσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επίδοξους επενδυτές για εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, για πανάκριβα ενοίκια που θα εντείνει το ήδη μεγάλο πρόβλημα της λαϊκής στέγης, για καθόλου ή ελάχιστη πρόσβαση σε ελεύθερους χώρους».

Τέλος, έκλεισε την ομιλία της καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ ιδιαίτερα τώρα, που τα προβλήματα και η δυσαρέσκεια συσσωρεύονται σε όλη την Ε.Ε., τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, και το ενδεχόμενο μιας νέας κρίσης είναι σοβαρό, τώρα χρειάζεται η πείρα, η καθαρή στόχευση, η μαχητικότητα του ΚΚΕ για τη μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

«Εμπρός για ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή εκεί που σχεδιάζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Ισχυρό ΚΚΕ κι εκεί που ανατρέπονται – στους δρόμους του αγώνα! Για μια μεγάλη πανευρωπαική αντεπίθεση! Σπάµε τα δεσµά της Ε.Ε.! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισµού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!», τόνισε.

The post Σε πανστρατιά ενόψει των ευρωεκλογών καλεί η βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά,kke afroditi ktena