Στα κόκκινα η Αττική – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (επίπεδο 5)

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το επίπεδο ετοιμότητας του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση και αύριο, Κυριακή 23 Ιουλίου, πολύ υψηλών θερμοκρασιών με το επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς να φτάνει το 5.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συνδρομή της Περιφέρειας στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατόπιν αιτήματός της, με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ με  απόφαση του περιφερειάρχη θα υπάρχουν περιπολίες από το προσωπικό της Θηροφυλακής καθώς και υδροφόρες σε όλα τα πάρκα και άλση που είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας (Πεδίον

του Άρεως, Πάρκο Τρίτση, Λόφος Φινοπούλου και  Αττικό Άλσος).

Ειδικότερα με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης, Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν θέσει σε εφαρμογή όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλούνται εκτάκτως όλες αυτές τις ημέρες όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα το τελευταίο τριήμερο, τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας ( ΣΟΠΠ ) τα οποία, σε συνεργασία με τους άλλους συναρμόδιους φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, Δήμους, εθελοντικές ομάδες κ.ά.,) υλοποιούν τις απαραίτητες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, με στόχο την τήρηση των προβλεπόμενων προς αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την Κυριακή 23 ΙουλίουΛήψηΗ ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα πάρκαΛήψη

The post Στα κόκκινα η Αττική – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (επίπεδο 5) appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αττική – Υψηλός,attiki – ypsilos