Στην παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Γκοτζαρίδη ο Βασίλης Καρδάσης

«………Η διαδρομή όλων μας, είναι πολυκύμαντη, ασφαλώς πολύχρωμη και με έντονες διαφοροποιήσεις, που συνήθως γίνονται αντιληπτές περισσότερο από τον περίγυρό μας, όχι τόσο από εμάς. Οι άνθρωποι, όλοι μας, αλλάζουμε, δεν μένουμε ίδιοι, κι όχι μόνο βιολογικά. Αλλάζουν οι νοοτροπίες μας, οι απόψεις μας, οι διαθέσεις μας και βέβαια οι ιδέες μας. Αυτά σημαίνουν ότι η ζωή μας εξελίσσεται αντιφατικά, σε πολλά συγκρουόμενα επίπεδα. Απτό παράδειγμα συνιστά ο Λαμπράκης. Απολίτικος, συντηρητικός, μέλος της ΕΟΝ, αγωνιστής της ΕΠΟΝ, αποκηρύσσων τον

κομμουνισμό, συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ, φλογερός φιλειρηνιστής, μαχητικός των δικαιωμάτων …..».

«…… Το ποιος διέταξε τη δολοφονία ή έστω το τσαλάκωμα του Λαμπράκη το βράδυ της 22ας Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη, που κατέληξε στο φόνο του, δεν θα το μάθουμε ποτέ πια. Όταν οι αποκαλύψεις της ανάκρισης και των μαρτύρων προσέγγισαν τα υψηλά πρόσωπα, τα στόματα έκλεισαν ερμητικά. Αυτό που έκρινε τη δολοφονία του, ήταν η δράση ενός αόρατου, εξωθεσμικού και συνωμοτικού κέντρου που συντόνιζε διαφορετικές αλλά συγκοινωνούσες παρακρατικές οργανώσεις, που είχαν σχέση με ανώτερα στελέχη της χωροφυλακής, της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και με κύκλους του παλατιού. Η εθνικοφροσύνη και ο αντικομμουνισμός ήταν οι δεσμοί ανάμεσά τους!……».

Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο Βασίλης Καρδάσης στην επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Γκοτζαρίδη  «Η ζωή και ο θάνατος του Γρηγόρη Λαμπράκη – Ένας ειρηνιστής στη δίνη του εμφύλιου διχασμού»  από τις εκδόσεις ΚΨΜ και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Στην ωραία εκδήλωση έλαβαν μέρος επίσης, η Τζένη Λιαλιούτη, επίκουρη καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ και ο Σωτήρης Ριζάς, διευθυντής ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών. Μίλησε η συγγραφέας Εύη Γκοτζαρίδη, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Βασίλης Καρδάσης, επικεφαλής παράταξης Πρωτοβουλια Πολιτών.

The post Στην παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Γκοτζαρίδη ο Βασίλης Καρδάσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα