Στις 16/4 η μουσική εκδήλωση «Το Θείο Πάθος και η Λύτρωση» στη Μεταμόρφωση

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης προσκαλεί τo κοινό στην εκδήλωση «Το Θείο Πάθος και η Λύτρωση στη Μουσική και την Ποίηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 19:00, στα Προπύλαια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Οδυσσέως 1).

Πρόκειται για ένα μουσικό – λογοτεχνικό οδοιπορικό, εισαγωγή στις συγκλονιστικές στιγμές του Θείου Πάθους και της Ανάστασης που συνδυάζει αρμονικά, την παράδοση και υμνολογία των ημερών με αριστουργήματα της δυτικής και λόγιας μουσικής, ελληνικής & διεθνούς, καθώς και επιλεγμένα αποσπάσματα ποίησης εμπνευσμένης απ’

την θεματολογία των ημερών

Για την ευτυχή σύμπραξη, που αποτελεί μια συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος και του Τμήματος Πολιτισμού, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους: ο Βυζαντινός Χορός «ΑΔΟΝΤΕΣ & ΨΑΛΛΟΝΤΕΣ»’ με μονωδό τον λαμπαδάριο του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Εκάλης Βασίλειο Παπαγεωργίου και διεύθυνση – διδασκαλία του πρωτοπρ. Σωτήριου Αλεβιζάκη, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης, η ηθοποιός Μαίρη Ξένου, ο πιανίστας Αλέξανδρος Φαρής, η σοπράνο Εύα Μιχελιδάκη, ο τενόρος Γιάννης Βρυζάκης (υπεύθυνος και για την διδασκαλία της Μ. Χορωδίας) και ο βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός που έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.

Την βραδιά θα παρουσιάσουν οι Ευδοκία Καράντζαλη, ιστορικός Msc και Ορέστης Στάμου, πολιτικός επιστήμονας.

The post Στις 16/4 η μουσική εκδήλωση «Το Θείο Πάθος και η Λύτρωση» στη Μεταμόρφωση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα