Στο Δήμο Νέας Ιωνίας ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Επίσκεψη στον Δήμο Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική, με στόχο τόσο να εποπτεύσει τα σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Επισημαίνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός

των έργων που  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Δήμο Νέας Ιωνίας είναι πάνω από 43 εκατ. ευρώ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του περιφερειάρχη ήταν τα έργα κατασκευής του «Ιωνικού Κέντρου», που έχει στόχο τη διαφύλαξη και προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μ. Ασίας, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσω ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα δοθεί προς λειτουργία και το υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων. Τον κ. Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από τη δήμαρχο Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Ακολούθως ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί, μεταξύ των οποίων και το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και συλλεκτήρα ομβρίων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6 εκατ. ευρώ, το οποίο μεταξύ άλλων θωρακίζει αποτελεσματικά από πλημμυρικά φαινόμενα και το Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα», στο οποίο μετέβη ο κ. Πατούλης και έτυχε θερμής υποδοχής από τον διοικητή Χ. Πρίφτη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέφθηκε, επίσης, το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, όπου η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει έργα ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη δήμαρχο Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου στο δημαρχείο της πόλης, όπου συζητήθηκε, παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, την πορεία των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια, με έμφαση σε αυτά που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και σχετίζονται με αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Επίσης, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το οικοδομικό τετράγωνο 150, που βρίσκεται δίπλα από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στη Ν. Ιωνία, όπου και ενημερώθηκε για τους λόγους που το έργο έχει παραμείνει σε στασιμότητα. Ο περιφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι συμπληρωματικές μελέτες που απαιτούνται και δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να προχωρήσει το έργο. «Αγωνιζόμαστε καθημερινά να διορθώσουμε αστοχίες της προηγούμενης διοίκησης και να θεραπεύσουμε θέματα που διαχειριζόταν με στρεβλό τρόπο» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Επιπρόσθετα επισκέφθηκε το Ιonia Center, που στεγάζει το 1ο ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας και ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε κεντρικό καφέ της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και εκπρόσωπους τοπικών φορέων.

Η αναλυτική ανακοίνωση από την επίσκεψη του Γ. Πατούλη στη Νέα ΙωνίαΛήψη

The post Στο Δήμο Νέας Ιωνίας ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα