Στο πλευρό της μεγάλης Αρμενικής Κοινότητας στη Νίκαια ο περιφερειάρχης Αττικής

Τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και την αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των λαών της Ελλάδος και της Αρμενίας επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στο αρμένικο δημοτικό σχολείο «Ζαβαριάν» της Νίκαιας, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στ. Αντωνάκου και τον α.μ. ειδικό σύμβουλο του περιφερειάρχη, Δρ. Π. Τσολακιάν.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης των Ορθόδοξων Αρμενίων Ελλάδας

κ. Κεγάμ Χατσεριάν, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αρμενίων Τ. Οβακιμιάν και η δ/ντρια του σχολείου Χ. Μινασιάν. Στη Νίκαια, ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε και την ορθόδοξη αρμενική εκκλησία «Αγ. Ιάκωβος», η λειτουργία της οποίας χρονολογείται από το 1933 και αποτελεί τη μεγαλύτερη αρμενική εκκλησία της χώρας μας. Εκεί τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Αρμένικου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Σ. Αραπιάν και ο εφημέριος π. Μπαρέκ.

Κατόπιν, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και την Ευαγγελική Αρμένικη Εκκλησία Νίκαιας όπου τον υποδέχθηκε ο πάστορας Β. Τσολακιάν.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη συμπληρώνει τον κύκλο επισκέψεων σε σχολεία της Αρμένικης κοινότητας στην Αττικής, καθώς είχε προηγηθεί η επίσκεψη στο αρμενικό σχολικό συγκρότημα, νηπιαγωγείο-δημοτικό-γυμνάσιο «Αγκοπιάν» στο Νέο Κόσμο, όπου τον υποδέχθηκε ο δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Π. Κασαπιάν και η δ/ντρια του Γυμνασίου Α. Σαπριτσιάν.

Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε και το αρμένικο σχολικό συγκρότημα (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό) «Καλπακιάν» στην Αμφιθέας, όπου το «παρών» έδωσε και ο τοποτηρητής μητροπολίτης, αρχιμανδρίτης π. Αρακελιάν.  Τον περιφερειάρχη Αττικής κατά τις επισκέψεις του συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος.

Η αναλυτική ανακοίνωση για την επίσκεψη του Γ. Πατούλη στην Αρμενική ΚοινότηταΛήψη

The post Στο πλευρό της μεγάλης Αρμενικής Κοινότητας στη Νίκαια ο περιφερειάρχης Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρμενικής Κοινότητας, Νίκαια, Αττικής,armenikis koinotitas, nikaia, attikis