Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Στη Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ωρωπού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ενδελεχώς η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για την πρόληψη

και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση, ενημέρωση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων σχετικά με λήψη μέτρων για την πυροπροστασία του Δήμου Ωρωπού κατά την επερχόμενη επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο 2024. Τέλος, εξετάστηκαν τα θέματα, τα προβλήματα και οι προτάσεις προκείμενου να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Βλ. Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε: «Καταρχάς θέλω να τονίσω τη σημασία της αγαστής συνεργασίας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλω να υπογραμμίζω την παραδοσιακά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ με όλους τους Δήμους – μέλη του, καθώς και με τον κρατικό μηχανισμό, και είμαι βέβαιος πως και με το νέο μέλος του ΣΠΑΠ, τον Δήμο Ωρωπού, θα έχουμε στενή και αποτελεσματική συνεργασία μας για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων πιθανών επικίνδυνων περιστατικών εν όψει της φετινής, επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου 2024.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των πιθανών επικίνδυνων περιστατικών κατά την αντιπυρική περίοδο 2024 θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της πρόληψης και τις ενέργειες που γίνονται και πρέπει να πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Θα ήθελα επίσης να τονίσω τη σπουδαιότητα του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντών, καθώς και την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και ρόλων προκειμένου να αποφύγουμε δυσκολίες στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων περιστατικών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, με πρόγραμμα και έγκαιρο σχεδιασμό, με στόχο να συνδράμει τους Δήμους – μέλη του σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει. Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη παραχωρήσει στον Δήμο Ωρωπού ένα σύγχρονο πυροσβεστικό διπλοκάμπινο όχημα 4χ4 και μία υδατοδεξαμενή πλήρωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων ανοιχτού τύπου, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του Δήμου για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων επικίνδυνων περιστατικών πυρκαγιάς.

Επίσης, ο ΣΠΑΠ θα προβεί άμεσα σε προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων με αποστολή την κοπή χόρτων, την επιτήρηση και πυροπροστασία επικίνδυνων σημείων των Δήμων – μελών μας, στη σύναψη συμβάσεων για περαιτέρω κοπή χόρτων, στη συντήρηση δασικών και αγροτικών δρόμων για καλύτερη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και σε υλοποίηση πληθώρας προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας με τα ιδιόκτητα μηχανήματα έργου του ΣΠΑΠ».

Στη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ του Δήμου Ωρωπού, που διεξήχθη υπό τον δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη, παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Ωρωπού Γιάννης Βλάχος και Γιάννης Δήμας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Προστασίας Πάρνηθας Βασίλης Λαζάρου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι του Δήμου Ωρωπού, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντών και φορέων.

The post Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, Δήμου Ωρωπού, ΣΠΑΠ,syntonistiko organo politikis prostasias, dimou oropou, spap