Στο ΤΕΣΟΠΠ του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ο Βλάσσης Σιώμος

Στη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική

ανακοίνωση, στη συνεδρίαση, που διεξήχθη υπό τη δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος, η διευθύντρια Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Τζωρτζίνα Λεγάκη, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμεναρχείου Ραφήνας, του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του Κέντρου Υγείας Ραφήνας καθώς και εκπρόσωποι εθελοντών και φορέων.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία, τον σχεδιασμό, τα μέτρα πρόληψης και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024. Συζητήθηκε ενδελεχώς η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανού ενδεχόμενου κινδύνου. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν το πώς συνδράμουν όταν απαιτηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε και το πεδίο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Εξετάστηκαν επίσης τα θέματα και τα προβλήματα προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι ενέργειες που προβλέπονται στην πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Βλάσσης Σιώμος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανέφερε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να τονίσω την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία που διατηρεί όλα τα χρόνια ο ΣΠΑΠ με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστεί και φέτος η στενή και άριστη συνεργασία μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πιθανά επικίνδυνα περιστατικά.

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της πρόληψης, η οποία στοχεύει στην αποφυγή και στην ελαχιστοποίηση δυνητικών επιπτώσεων από τις πυρκαγιές. Είναι σημαντικό επίσης οι ενέργειες αυτές να συνεχίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Καθοριστικός επίσης είναι ο ρόλος της διαθεσιμότητας και της κατά το δυνατόν καλύτερης αξιοποίησης των μέσων για την υλοποίηση δράσεων και μέτρων προστασίας από πυρκαγιές.

Ο συντονισμός και η διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εποχή των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ενδεχόμενων περιστατικών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο ΣΠΑΠ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βρίσκεται σε ετοιμότητα, με πρόγραμμα και έγκαιρο σχεδιασμό, με στόχο να συνδράμει τους δήμους – μέλη του σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει.

Επίσης ο ΣΠΑΠ θα προβεί άμεσα σε προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων με αποστολή την κοπή χόρτων, την επιτήρηση και πυροπροστασία επικίνδυνων σημείων των δήμων – μελών μας, στη σύναψη συμβάσεων για περαιτέρω κοπή χόρτων, στην συντήρηση δασικών και αγροτικών δρόμων για καλύτερη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και σε υλοποίηση πληθώρας προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας με τα ιδιόκτητα μηχανήματα έργου του ΣΠΑΠ».

The post Στο ΤΕΣΟΠΠ του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ο Βλάσσης Σιώμος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΤΕΣΟΠΠ, Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Βλάσσης Σιώμος,tesopp, dimou rafinas – pikermiou, vlassis siomos