Στον Δήμο Πειραιά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Τον Δήμο Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα (21/6) ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στον Πειραιά,

κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι κτλ) έργα με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διατεθεί επιπλέον 100 εκατ. ευρώ μέσω ΟΧΕ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Δομή Αλληλεγγύης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που λειτουργεί με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Ι. Μαρωνίτης και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία της Δομής. Ακολούθως επιθεώρησε τα υπό εξέλιξη έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια όπως είναι το σημαντικό αντιπλημμυρικό στην περιοχή της Π. Κοκκινιάς, προϋπολογισμού 9,3 εκατ. ευρώ, το έργο κατασκευής του κλειστού σταδίου «Π. Καπαγέρωφ», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια, ασφαλτοστρώσεις, οι παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην περιοχή του Αγ. Διονύσου, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ, τα έργα αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού κτηρίου του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου, προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, ενώ ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις ανάπλασης που έγιναν στο Μικρολίμανο.

Ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη, παρουσία αντιδημάρχων και στελεχών του Δήμου, με τον οποίο και συζήτησε για την πορεία των έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια, αλλά και γι’ αυτά που σχεδιάζονται την επόμενη προγραμματική περίοδο, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης του συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τον σχεδιασμό της διοίκησης της Περιφέρειας για τον Πειραιά με φορείς της πόλης, σε ειδική εκδήλωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ επισκέφθηκε και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του μετέβη και στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που στεγάζεται στο δημαρχείο Πειραιά, το οποίο λειτουργεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό για τη λειτουργία του. Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σε κεντρικό καφέ της περιοχής με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Η αναλυτική ανακοίνωση για την επίσκεψη στον ΠειραιάΛήψη

The post Στον Δήμο Πειραιά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα