Στους εμπνευστές των Δημοτικών Πολυϊατρείων Παπάγου – Χολαργού τα «Βραβεία Περικλέους»

Ο Παναγιώτης Δεμερτζής, πνευμονολόγος, φυματιολόγος, πρώην διευθυντής της 9ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», και ο Ευάγγελος Σταθογιάννης, καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, πρώην Διευθυντής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας τιμήθηκαν με τα φετινά «Βραβεία Περικλέους» από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Οι δύο επιστήμονες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τον θεσμό των Δημοτικών Πολυιατρείων, μια από

τις βασικές δομές κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης του Δήμου.

Η εκδήλωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Περικλέους» το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Ο θεσμός έχει καθιερωθεί από το 2016, προς τιμήν του Περικλή αλλά και όλης της εποχής που χαρακτηρίζεται ως ο «Χρυσός Αιώνας».

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιλέξαμε να τιμήσουμε δυο ανθρώπους από τον χώρο της επιστήμης, δύο εξέχουσες φυσιογνωμίες της ιατρικής, των οποίων η δράση προσδίδει στην κοινωνική συνύπαρξη ουσιαστικό περιεχόμενο και λειτουργεί ως παράδειγμα. Τους ανθρώπους που ξεκίνησαν τον θεσμό των Δημοτικών Πολυϊατρείων στην πόλη μας. Δύο άξιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην πόλη μας, χαμηλόφωνα, με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση, με σκοπό το κοινό καλό».

Την εκδήλωση, της οποίας την επιμέλεια είχε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ειρήνη Βεντουζά – Παπανικολάου, τίμησαν με την παρουσία τους: η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η ταξίαρχος κα Μήτσιου, διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας 401 ως εκπρόσωπος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ο σμήναρχος κ. Μητσογιάννης, εκπροσωπώντας των Αρχηγό ΓΕΑ, ο πλοίαρχος κ. Μπέτσος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΝ, ο επίτιμος δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Βασίλειος Ξύδης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Κωστόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων και νομικών προσώπων, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.ά.

Την εκδήλωση του Δήμου «έντυσαν» μελωδικά οι Δήμητρα Καραμπεροπούλου, υπεύθυνη του σύγχρονου τμήματος τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Χολαργού, και ο Νίκος Δημοσθένους, επίσης από το Εθνικό Ωδείο.

The post Στους εμπνευστές των Δημοτικών Πολυϊατρείων Παπάγου – Χολαργού τα «Βραβεία Περικλέους» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα