Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονιών στο δημαρχείο Ηρακλείου στη συζήτηση για ασφαλή σχολεία

Μέτρα για ασφαλή σχολεία στο Ηράκλειο Αττικής ζητεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», τονίζοντας ότι «στην εποχή που η πρόοδος και η επιστήμη κάνουν άλματα και δίνουν τη δυνατότητα για κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων οι προϋπολογισμοί των Δήμων είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης γιατί θεωρούνται “κόστος”».

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Την ερχόμενη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου,

στις 18:00, θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου το θέμα “Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ανακυψάντων θεμάτων ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής“.

Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και των συστηματικών κτηριακών ελέγχων των σχολικών μονάδων όλων των σχολείων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικών και μαθητών όπως και το δικαίωμα στη μόρφωση.

Σε δύο σχολεία της πόλης τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται μέσα σε κοντέινερς εδώ και 2,5 χρόνια, οι αυλές των Νηπιαγωγείων έχουν γεμίσει με προκάτ-κλουβιά, οι εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου και η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτηρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και τις ανάγκες οι οποίες έχουν προκύψει από την πανδημία σε μέσα ατομικής προστασίας, σε έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού, σε προσωπικό καθαριότητας, καταλαβαίνουμε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί καθημερινά δίνουμε αγώνα για τη μόρφωση και την εργασία κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη ζωή και την υγεία μας συνθήκες.

Ζητάμε να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για ασφαλή σχολεία:

Άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών στο 1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο Δημοτικά.Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ. Να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες.Να γίνει τώρα ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις όλων των σχολικών κτηρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα.Να γίνει σύγχρονος αντισεισμικός, αντιπυρικός και αντιπλημμυρικός έλεγχος των σχολικών κτηρίων.Να δεσμευτούν νέοι χώροι για την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων.Να προσληφθεί επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη δωρεάν παροχή, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας.

Τα αιτήματα μάς αφορούν όλους. Όλοι στη συγκέντρωση στο δημαρχείο Ηρακλείου την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στις 18:00.

Καλούμε τους γονείς (Δ.Σ. Συλλόγων και Ένωση Γονέων Ηρακλείου), τη Δ. ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, μαζικούς φορείς, τοπικούς συλλόγους, μαθητές και εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να ληφθούν μέτρα για τη στοιχειώδη, αλλά και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για την υπεράσπιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς και των μορφωτικών δικαιωμάτων».

The post Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονιών στο δημαρχείο Ηρακλείου στη συζήτηση για ασφαλή σχολεία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ, Σεφέρης, Όλοι, Ηρακλείου Αττικής,syllogos ekpaideftikon g, seferis, oloi, irakleiou attikis