Συναντήσεις Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου με Σωματείο Συνταξιούχων και Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Δράκο, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω Δήμων τη Δευτέρα 2/10.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ των συνταξιούχων μετέφεραν τα χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν με κύρια αυτά της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας στο Μαρούσι, ζητήματα πολιτικής προστασίας (αντισεισμική θωράκιση δημόσιων κτηρίων, αντιπλημμυρικά έργα), ζητήματα ακρίβειας και μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, την αναβάθμιση

της δημοτικής συγκοινωνίας, τη δωρεάν πρόσβαση σε αθλητισμό και πολιτισμό. Συζητήθηκε ο αγώνας που δίνει το σωματείο ενάντια στη μετεγκατάσταση του καζίνο στο Μαρούσι και σε οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης του Δάσους Συγγρού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από τη μεριά της τόνισε ότι είναι η μόνη παράταξη που σταθερά βρίσκεται στο πλευρό του κινήματος των συνταξιούχων της περιοχής. Έχει στηρίξει τα αιτήματά τους και θα συνεχίσει να τα αναδεικνύει στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας λύσεις. Υψώνει ανάστημα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και των συμμάχων τους, όπως είναι και η σημερινή δημοτική αρχή στο Μαρούσι, που αντί να λύσει τα προβλήματα και να αποδώσει στους συνταξιούχους όσα με τη βία τα τελευταία 15 χρόνια τους έχουν αρπάξει, τους στέλνει ξανά στη δουλειά μέχρι τα 74.

Οι συνταξιούχοι ευχαρίστησαν τους υποψήφιους και αναγνώρισαν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται στο πλευρό τους. Ο υποψήφιος δήμαρχος τους κάλεσε να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αμαρουσίου και στην Περιφέρεια Αττικής ώστε στο νέο δημοτικό συμβούλιο να ακουστεί δυνατά η «φωνή των πολλών» απέναντι στα συμφέροντα των λίγων. 

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου στα γραφεία του. Στο πλαίσιο αυτής έγινε περιοδεία της παράταξης στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετείχε ο Κώστας Δράκος, υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου και Σπύρος Κωνσταντάς, υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου τομέα Αττικής, εργαζόμενος του Δήμου και μέλος της Διοίκησης του σωματείου.

Στην εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενών μετέφεραν τα χρόνια προβλήματά που τους απασχολούν με κύρια αυτά της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου, των προσλήψεων με ελαστικές σχέσεις και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που κρατούν σε εργασιακή ομηρία το προσωπικό, των εργατικών ατυχημάτων που μαστίζουν τον κλάδο και των εργασιακών ασθενειών που πολλές από αυτές δεν καταγράφονται καν, των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας συχνά σε ακατάλληλους χώρους και ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Ακόμα στάθηκαν στο ζήτημα των συνεχόμενων δικαστικών αγώνων ώστε να μην απολυθούν συμβασιούχοι, στην μη ένταξη στα ΒΑΕ αρκετών ειδικοτήτων και σε άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι είναι η μόνη παράταξη που σταθερά βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου. Ανέδειξε -και θα συνεχίσει να αναδεικνύει- τα αιτήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνοντας λύσεις και απαιτώντας αυτές να υλοποιηθούν σε σύγκρουση με τους νόμους όλων των τελευταίων κυβερνήσεων αλλά και με την πολιτική που υλοποιεί ακέραια η σημερινή Δημοτική Αρχή. Μπαίνει μπροστά στους αγώνες για μονιμοποίηση των εργαζομένων, για προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας με κάθε τρόπο, είτε με ερωτήσεις στη Βουλή, με πίεση της Δημοτικής και περιφερειακής αρχής, με στήριξη στις δικαστικές αίθουσες αλλά κυρίως με συμμετοχή στους εργατικούς αγώνες όπως στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις κόντρα στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη που νομοθετεί την 13ωρη εργασία.

Οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν την Λαϊκή Συσπείρωση ως σταθερό τους σύμμαχο στα προβλήματά τους και ζήτησαν συνέχιση της στήριξής τους και από την νέα θέση που θα έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Κώστας Δράκος και ο Σπύρος Κωνσταντάς δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό τους και κάλεσαν τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αμαρουσίου και στην Περιφέρεια Αττικής ώστε την επόμενη των εκλογών να έχουν περισσότερους συμμάχους στα νέα δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια.

The post Συναντήσεις Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου με Σωματείο Συνταξιούχων και Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα