Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με φιλοζωικές οργανώσεις στο Χαλάνδρι

Μια συζήτηση για τη φιλοζωία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εφ’ όλης της ύλης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στο Χαλάνδρι, στη συνάντηση του  υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Πάνου Σκουρλέτη με φιλοζωικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και μέλη του Συλλόγου Φίλων Ζώων Χαλανδρίου, της Ζωοφιλικής Παρέμβασης Μελισσίων – Πεντέλης, της Ομάδας Πολιτών

SOS Αδέσποτα Βριλησσίων, του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις», του Συλλόγου Φίλων Ζώων Παπάγου – Χολαργού, καθώς και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών υπηρεσιών Δήμου Χαλανδρίου, Ελένη Χριστούλη.

Από την πλευρά των φορέων υπήρξε ενημέρωση για τα σημαντικά κενά που υπάρχουν στο θεσμικό πλαίσιο και κυρίως στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή ακόμη και της κείμενης νομοθεσίας, αλλά και για τη δυνατότητα θέσπισης πάσης φύσεως κινήτρων σχετικά με τη φιλοζωία, όπως αυτά που ισχύουν σε πλήθος χωρών.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι απαιτείται η άμεση και ολόπλευρη ενίσχυση των δήμων με προσωπικό, πόρους και κανονιστικό πλαίσιο, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αρμοδιότητες τους σχετικά με τα ζώα (δεσποζόμενα και αδέσποτα). Τα ζητήματα περίθαλψης, φροντίδας, στέγασης των ζώων και προστασίας τους από απαράδεκτες πρακτικές και εκμετάλλευση, αναπτύχθηκαν εκτενώς και ως καταγραφή αλλά και σε επίπεδο προτάσεων για την επίλυσή τους.

Άλλωστε, όπως τόνισε και ο Πάνος Σκουρλέτης, επί της ουσίας, τόσο σήμερα όσο και διαχρονικά, η όποια καθημερινή δράση και παρέμβαση για την φιλοζωία, φροντίδα, προστασία των ζώων επαφίεται στον «πατριωτισμό» των εθελοντών-μελών των φιλοζωικών οργανώσεων. Γι’ αυτό η Πολιτεία πρέπει επιτέλους, με έναν οργανωμένο τρόπο, να ακούσει, να λάβει υπόψη και να αναγνωρίσει την προσφορά τους.

Όλα τα παραπάνω εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση, με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και για αυτό τον λόγο η άμεση επικοινωνία με τους πολίτες που γνωρίζουν, αγωνιούν και με πάσης φύσεως προσωπικό κόστος φέρουν καθημερινά σε πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο, συνιστά άμεση προτεραιότητα.

The post Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με φιλοζωικές οργανώσεις στο Χαλάνδρι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα