Συσκέψεις, ασκήσεις και ενημερώσεις για τα χιόνια στον Δήμο Πεντέλης

Δύο ευρείες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 με αντικείμενο την αντιμετώπιση επιπτώσεων από ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα στους δήμους.

Στην πρώτη, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, παρούσα ήταν και η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε, επίσης, το προγραμματισμένο Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, υπό τη δήμαρχο, όπου συμφωνήθηκε και δρομολογήθηκε από τους παρευρισκόμενους -τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας

Β. Μπούρα, τα μέλη της διοίκησης, δημοτικούς και εντεταλμένους συμβούλους, καθώς τους εμπλεκόμενους φορείς- να εργαστούν στενά για την εκτέλεση  του σχεδίου αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών στον Δήμο.

Η κ. Κοσμοπούλου δήλωσε μετά τις συγκεκριμένες συσκέψεις: «Συνεργαζόμαστε με όλα τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, σχεδιάζουμε την κάθε κίνησή μας για τη μέγιστη προστασία του πολίτη και της περιουσίας του και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας είναι η απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησής μας».

Και άσκηση ετοιμότητας και ενημέρωσης

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας και ενημέρωσης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11/1, στην πλατεία Αγίας Τριάδας Πεντέλης. Στόχος της συγκεκριμένης άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, υπό τον αντιδήμαρχο Β. Μπούρα, ήταν ο συντονισμός των δράσεων, η ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων και η διαπίστωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.

Η δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η διενέργεια ασκήσεων συνιστά μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους του σταδίου πρόληψης στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τη σημερινή δράση. Λαμβάνουμε υπόψη όλες τις απόψεις που αφορούν στον εντοπισμό παραλείψεων και βελτιώσεων, με σκοπό την προστασία του πολίτη».

Παρόντες στην άσκηση ήταν ήταν οι κ.κ Δ. Γιαννακοπούλου, αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη, Γ. Δρόσος, αντιδήμαρχος στη Δημ. Κοινότητα Ν. Πεντέλης, Γ. Ζούνης, αντιδήμαρχος Καθημερινότητας στη Δημ. Κοινότητα Πεντέλης, Δ. Τσούκλερης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μ. Καπετανοπούλου, δημοτική σσύμβουλος, o πρόεδρος ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος, το μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Ι. Ζώης, οι σύμβουλοι δδημάρχου αντιστράτηγος ε.α. Τ. Βλάχος, Λ. Μανιαδάκης και Γ. Ξανθάκος, ο υπεύθυνος Εθελοντών Σ. Λεμπετσόγλου, η υπεύθυνη ΚΕΠΙΧ Κ. Διακομανώλη,ο διευθυντής Καθαριότητας Γ. Δεσύπρης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Α. Τζισκάκης, ο προϊστάμενος Πρασίνου Γ. Λύρας, η προϊσταμένη Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Π. Κουλάκου, εργαζόμενοι και εθελοντές Πολιτικής Προστασίας.

The post Συσκέψεις, ασκήσεις και ενημερώσεις για τα χιόνια στον Δήμο Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συσκέψεις, Δήμο Πεντέλης,syskepseis, dimo pentelis