Τ.Ο. Πεντέλης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.: Συζήτηση για την ενεργειακή κρίση στις 31 Οκτωβρίου

Συζήτηση-εκδήλωση για την ενεργειακή κρίση διοργανώνει η Τ.Ο. Πεντέλης ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοέμβρη, 10).

Ομιλητές θα είναι:

Ο Χάρης Δούκας, μηχανολόγος μηχανικός και αν. καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα και γραμματέας του Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ
– Κινήματος Αλλαγής. Η Όλγα Μαρκογιαννάκη, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στη Μηχανική των Κατασκευών στο Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Η Τ.Ο. Πεντέλης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρει σχετικά:

«Τον τελευταίο χρόνο, η πλειοψηφία των πολιτών και των εργαζομένων, κυριολεκτικά νιώθουν στη τσέπη τους, την αφαίμαξη των χρημάτων τους από την ακρίβεια των αγαθών πρώτης ανάγκης μέχρι την αύξηση των προϊόντων ενέργειας.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή που διαφάνηκε ο πληθωρισμός και το γενικότερο κύμα ακρίβειας προτείνει:

Πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος 10%, στο πλαίσιο της μείωσης των κερδών των εταιρειών ενέργειας. Γιατί οι πάροχοι ενέργειας από την αρχή των ανατιμήσεων από τον Σεπτέμβριο του 2021 έχουν ζημιωθεί ελάχιστα, σε αντίθεση με τους πολίτες. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από 13% σε 6%, για να μπορεί να έχει η μεσαία τάξη και οι περισσότερο ευάλωτοι συμπολίτες πρόσβαση σε αυτά.φορολόγηση των υπερκερδών των πετρελαϊκών εταιρειών, όπως άλλωστε συστήνει και το Συμβούλιο Κορυφής στα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε.

Όσο η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους παρόχους, τόσο οι ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά, στα τιμολόγια του ρεύματος και στα καύσιμα θα γίνονται δυσβάστακτες, κυρίως για τους πιο ευάλωτους. Ο καταναλωτής είναι ανυπεράσπιστος και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι έτοιμοι να τιναχτούν στον αέρα με τις άμεσες επιπτώσεις που έχει στην οικονομία και στην κοινωνία το κύμα ακρίβειας που βιώνουμε».

The post Τ.Ο. Πεντέλης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.: Συζήτηση για την ενεργειακή κρίση στις 31 Οκτωβρίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα