Το ΣΥΠΟΘΑ δικαιώνει τον Δ. Γαλάνη όσον αφορά το Ξενοδοχείο Ψυχικού

Ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, γνωστοποιεί ότι το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) έλαβε μια «σημαντική απόφαση» για το Ξενοδοχείο Ψυχικού.

Ειδικότερα, ο κ. Γαλάνης σημειώνει ότι «εξετάζοντας στις 28/7/2020 την ένσταση του επιχειρηματία κατά της απόφασης σφράγισης και της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από κατοικία σε επαγγελματική δραστηριότητα (τουριστικό κατάλυμα) του συγκεκριμένου ακινήτου έκρινε ότι “αντίκειται ευθέως στις κανονιστικές διατάξεις του από 28/3/1924 Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η εκ των υστέρων

επιδείνωση των χρήσεων γης και των οικιστικών συνθηκών είτε αυτή γίνεται με νόμο είτε με κανονιστική πράξη (…) Συνεπώς, η χρήση γης, όπως θεσπίστηκε, αποτελεί ένα ειδικό πολεοδομικό καθεστώς και επιτρέπει αποκλειστικώς μόνον κατοικίες. (…) Περαιτέρω, δεν πρέπει να συγχέεται η ύπαρξη εμπορικών καταστημάτων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, σε ειδικώς και απαρεγκλίτως καθορισμένα σημεία, κατ’ εφαρμογή και εντός του πλαισίου του ως ανωτέρω ειδικού πολεοδομικού καθεστώτος”».

Τέλος, ο κ. Γαλάνης υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του:

«Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με σκοπό τη διαφύλαξη του οικιστικού χαρακτήρα του Π. Ψυχικού, βαίνει σε αίσιο τέλος. Απομένει και η απόφαση του ΣτΕ για να τελειώσει το όλο θέμα. Αισθάνομαι προσωπικά ιδιαίτερα δικαιωμένος για την ιδιαίτερη αυτή απόφαση».

The post Το ΣΥΠΟΘΑ δικαιώνει τον Δ. Γαλάνη όσον αφορά το Ξενοδοχείο Ψυχικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα