Το Τοπικό Ιατρείο Κάτω Χαλανδρίου επισκέφθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

Σήμερα (14/2) το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πάνος Σκουρλέτης, οι δημοτικές σύμβουλοι Ευγενία Κουτούφα και Χριστίνα Μαχαίρα και μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χαλανδρίου βρέθηκαν στο Τοπικό Ιατρείο Κάτω Χαλανδρίου, για το οποίο ο βουλευτής έχει υποβάλει και ως αναφορά στη Βουλή «την περιγραφή των ακραίων συνθηκών εργασίας από γιατρό του».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «το Ιατρείο καλύπτει 50.000 κατοίκους του Χαλανδρίου και όμορων Δήμων. Δυστυχώς, το κτήριο δεν συντηρείται εδώ και πολύ καιρό, ενώ σημειώθηκε ραγδαία υποστελέχωση στη δομή, η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ είχε εφτά περισσότερους γιατρούς. Τελικά έμειναν δύο παθολόγοι και μία γενική γιατρός μέχρι το 2021 και τώρα έμεινε μόνο η γενική γιατρός, η οποία, όμως πρέπει να πηγαίνει και σε άλλη δομή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνει ότι «υποστελεχωμένος είναι και ο Σταθμός Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου. Μέχρι το 2021 είχε γυναικολόγο, παιδοδοντίατρο και τρεις επισκέπτες υγείας. Τώρα γυναικολόγος έρχεται μία φορά την εβδομάδα για προγεννητικό έλεγχο. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση κινείται στο δρόμο της διαρκούς απαξίωσης της πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας υγείας».

«Είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα η κάλυψη των κενών στο Τοπικό Ιατρείο με γενικό ιατρό, καρδιολόγο και άλλες ειδικότητες, αλλά και η μονιμοποίηση των επικουρικών συνολικά στο σύστημα υγείας, καθώς και η ενίσχυση του ΕΣΥ» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

The post Το Τοπικό Ιατρείο Κάτω Χαλανδρίου επισκέφθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα