ΤΠΣ Πεντέλης: Μεγάλη εκκρεμότητα που λύθηκε για τη δήμαρχο, διαδικασία που απαιτεί συμμετοχικές διαδικασίες για τη Δημοκρατική Συνεργασία

Μέχρι το τέλος του 2025 η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης θα αποκτήσει Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (πρώην ΓΠΣ) και ο Δήμος Πεντέλης θα έχει ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της χθεσινής (10/4) παρουσίασης που έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες πολίτες, που πλέον βλέπουν αυτό το χρόνιο πρόβλημα της πόλης να οδηγείται τελικά προς επίλυση, όπως τονίζει η δημοτική αρχή.

Την παρουσίαση έκαναν ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας του υπουργείου Περιβάλλοντος Θύμιος Μπακογιάννης, η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η αρμόδια αντιδήμαρχος, υπεύθυνη

για θέματα Πολεοδομίας και υπεύθυνη για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα, η κ. Αναστασία Λαγουδάκη, επικεφαλής της μελετητικής ομάδας και ο Γιάννης Ξανθάκος, διευθυντής του τμήματος πολεοδομίας του Δήμου Πεντέλης.

Η δήμαρχος Πεντέλης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας διαδικασίας που θα καθορίσει επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, ιδίως για την Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης. Είναι το βασικό σχέδιο που θα αποτελέσει και την αφετηρία για να καθορίσουμε τις χρήσεις γης, τους συντελεστές δόμησης και να ξεκαθαρίσουμε τι μπορεί να γίνει ακριβώς σε κάθε περιοχή.

Η Πεντέλη είναι από τις λίγες περιοχές που δεν είχε κατορθώσει να έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, τουλάχιστον στην Αττική, καθώς ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων αποτέλεσαν τα δασικά και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί».

Η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης για την παρουσία του Τοπικού Πολεοδομικού ΣχεδίουΛήψη

Βέβαια, η δημοτική παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, έχει μια διαφορετική άποψη.

«Ο σχεδιασμός και η σύνταξη  ενός λειτουργικού  και βιώσιμου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου προϋποθέτουν δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες. Η Δημοκρατική Συνεργασία μπορεί να τις εγγυηθεί» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης και προσθέτει:

«Ο συνδυασμός μας ως μελλοντική αρχή του τόπου θα διασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία και την πλήρη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πεντέλης», καθώς «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χάσιμο χρόνου με εγωκεντρικές προσεγγίσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που θα διαμορφώσει ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές».

Η ανακοίνωση του συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία για το ΤΠΣ ΠεντέληςΛήψη

The post ΤΠΣ Πεντέλης: Μεγάλη εκκρεμότητα που λύθηκε για τη δήμαρχο, διαδικασία που απαιτεί συμμετοχικές διαδικασίες για τη Δημοκρατική Συνεργασία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα