Βλάσσης Σιώμος: Προστατεύουμε – δυναμώνουμε το Πεντελικό με δενδροφυτεύσεις και ποτίσματα

Τα περιαστικά δάση του Δήμου Πεντέλης και ο πολύτιμος πνεύμονας του Πεντελικού μας συνιστούν μια αναντικατάστατη φυσική κληρονομιά για την περιοχή μας, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε αλώβητη στις επόμενες γενιές.

Όμως, οι πυρκαγιές του παρελθόντος έχουν αφήσει τα σημάδια τους σε αυτήν τη φυσική περιουσία μας, τα οποία και πρέπει να επουλώσουμε, για να διατηρήσουμε το πράσινο ισοζύγιο στην περιοχή μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια,

διοργανώνοντας δεκάδες δράσεις δενδροφύτευσης και ποτισμάτων, σε κατάλληλες εποχές του χρόνου, στις οποίες και συμμετέχουν πλήθος εθελοντών. Στις δράσεις αυτές επιδιώκουμε και την αθρόα συμμετοχή σχολείων, ώστε οι προσπάθειες αναδάσωσης και φροντίδας του βουνού μας να συνοδεύονται με πολύτιμα μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα παιδιά μας.

Στην προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου μας, ώστε να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030, το πράσινο της περιοχής μας αποτελεί τον ισχυρότερο «σύμμαχό» μας. Άρα, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο και να το αναπληρώνουμε κάθε φορά που δοκιμάζεται από κάποια πυρκαγιά.

Είμαι χρόνια στρατευμένος σε αυτήν την κατεύθυνση και θα παραμείνω και τη νέα δημοτική περίοδο, με τη δική σας στήριξη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Γιατί πιστεύω ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μάς χρειάζεται όλους!

Βλάσσης Σιώμος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων

Αντιδήμαρχος Δήμου Πεντέλης

Πρόεδρος Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

The post Βλάσσης Σιώμος: Προστατεύουμε – δυναμώνουμε το Πεντελικό με δενδροφυτεύσεις και ποτίσματα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βλάσσης Σιώμος, Προστατεύουμε –, Πεντελικό,vlassis siomos, prostatevoume –, penteliko