Ξεκινούν την Πέμπτη 18/1 τα αντιπλημμυρικά έργα στη Φιλοθέη

Ξεκινά τις επόμενες μέρες το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας στη Φιλοθέη. Η παρέμβαση ολοκλήρωσης του δικτύου αποχετεύσεως ομβρίων της πόλης αποτελεί βασικό έργο αστικής υποδομής, με στόχο την αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία ολόκληρης της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, για την αδιάλειπτη λειτουργία της πόλης και την αποτροπή καταστροφών, τόσο στη δημόσια όσο και στις ιδιωτικές περιουσίες, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή.

Το έργο, συνολικού ύψους 2.502.508,18 ευρώ, χρηματοδοτείται στο

σύνολό του από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» και με την ολοκλήρωση θα δοθεί λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και θα θωρακιστεί το σύνολο της πόλης στην πιθανότητα εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία όλο και πιο έντονα παρουσιάζονται στις μέρες μας.

«Με γνώμονα τη σημασία του έργου για την ασφάλεια όλων, ζητώ την κατανόηση και την υπομονή σας για τις απαραίτητες, σύντομες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όσο διάστημα θα διαρκούν οι εργασίες. Πιστεύω ότι, με σωστό προγραμματισμό και έγκαιρη ενημέρωση, θα περιορίσουμε στο ελάχιστο την ταλαιπωρία σας» σημειώνει σχετικά με τις εργασίες που θα γίνουν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Αριστείδης Νάκας.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 επί της οδού Λουκή Ακρίτα σε τρεις φάσεις  και εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια 45 μέρες.

Ακολουθούν οι φάσεις των εργασιών και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Αναλυτικά οι φάσεις του έργου και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσειςΛήψη

Το δίκτυο ομβρίων, συνολικού μήκους 3,43χλμ., θα κατασκευαστεί στις εξής οδούς: 

Λουκή ΑκρίταΕθν. ΤραπέζηςΚύπρουΚαλλιγάΕλ. ΒενιζέλουΜακεδονίαςΕυρυπίδουΑγ. ΦιλοθέηςΚολοκοτρώνηΒας. ΓεωργίουΜάλεμεΓ. Σταύρου

The post Ξεκινούν την Πέμπτη 18/1 τα αντιπλημμυρικά έργα στη Φιλοθέη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα