Icap: Βλέπει συγκέντρωση στον τυροκομικό κλάδο

Σταθερή παραμένει η προτίμηση των καταναλωτών στα ελληνικά τυριά, σύμφωνα με κλαδική μελέτη της Icap, από την οποία και προκύπτει ότι η συνολική κατανάλωση αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 3,5% την περίοδο 2003-2008. Ωστόσο, παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι η συνολική κατανάλωση τυριών δεν έχει παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή το 2009 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η τρέχουσα αρνητική οικονομική συγκυρία ενδέχεται να οδηγήσει σε μικρή μείωση της κατανάλωσης το περασμένο έτος ή σε ανακατανομή της ζήτησης μεταξύ επιμέρους κατηγοριών
τυριών. Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με τη μελέτη, θα οδηγήσουν σε συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής στις μεγάλες, σύγχρονες και οργανωμένες παραγωγικές επιχειρήσεις και η αποδυνάμωση των μικρών μονάδων, με παράλληλη αύξηση του βαθμού βιομηχανοποίησης του κλάδου των τυροκομικών προϊόντων.Οι τελευταίες εξελίξεις του κλάδου επισημαίνονται στην ενδέκατη έκδοση της κλαδικής μελέτης που εκπόνησε π
Keywords
Τυχαία Θέματα