Έρευνα ΚΕΠΚΑ: Ακριβά τα τρόφιμα για έναν στους δύο καταναλωτές

Την ακρίβεια υποδεικνύουν οι καταναλωτές ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τα τρόφιμα, ενώ η ασφάλεια/υγιεινή κατατάσσεται στη δεύτερη θέση της "μαύρης λίστας", με τρίτη την κακή ποιότητα. Μάλιστα, το ποσοστό των καταναλωτών που "δείχνουν" την ακρίβεια ως το κυριότερο ζήτημα υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2006, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), σε δείγμα 983 ατόμων, στο διάστημα 16/09/09-11/10/09. Την έρευνα παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη,

ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ, Νίκος Τσεμπερλίδης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.Αναλυτικότερα, το 44,97% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ακρίβεια των τροφίμων (20,76% το 2006). «Η ακρίβεια είναι σχετική έννοια, που έχει να κάνει με το εισόδημα των ανθρώπων, άρα τα ευρήματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι σήμερα πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, σε σχέση με δύο χρόνια πριν, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες», διευκρίνισε
Keywords
Τυχαία Θέματα