Η Αμερική, η Κίνα, και η αρετή των χαμηλών προσδοκιών

Πώς οι μετριοπαθείς στόχοι και η ενεργή διπλωματία μπορούν να ανακατευθύνουν την σχέση τους 29/06/2023 Ryan Hass Περίληψη:

Τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναπτύξουν επαφές και να αποσαφηνίσουν τις αμοιβαίες προθέσεις τους με την υπομονετική γνώση ότι οι προσπάθειες αυτές θα βάλουν και τις δύο πλευρές σε ισχυρότερη θέση για να διαχειριστούν τις πιέσεις και να διερευνήσουν ευκαιρίες για κοινές υποθέσεις σε στενούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Τις ημέρες

μετά την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο Πεκίνο αυτόν τον μήνα, πολλοί σχολιαστές έχουν εκφράσει την λύπη τους για τα πενιχρά αποτελέσματα του ταξιδιού. Παρόλο που ήταν η πρώτη επίσκεψη στην Κίνα από Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών εδώ και πέντε χρόνια και στον Μπλίνκεν παραχωρήθηκε ακόμη και ακρόαση από τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, το ταξίδι δεν απέφερε σημαντικές προόδους ή αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ούτε υπήρξαν ενδείξεις ότι κάποια πλευρά άλλαξε την βασική στρατηγική της αξιολόγηση για την άλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα