«Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»: Μέσα σε μισή ώρα εξαφανίστηκαν οι πόροι στη Δυτική Μακεδονία!

Μέσα σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα (!) εξαντλήθηκε το κονδύλι που είχε προβλεφθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε ό,τι αφορά τον β' κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», σύμφωνα με πληροφορίες της Greenagenda.gr.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων άνοιξε για τους ενδιαφερόμενους στις 10:00 και μόλις 35 λεπτά αργότερα, στις 10:35, οι πόροι για τη Δυτική Μακεδονία, περί τα 10,3 εκατ. ευρώ (10.322.431,63 ευρώ), είχαν... εξαϋλωθεί. Πρόκειται για χρόνο-ρεκόρ, καθώς για τις υπόλοιπες Περιφέρειες απαιτήθηκε από μία ώρα και περισσότερη

ώστε να εξαντληθούν τα διαθέσιμα χρήματα.

Όπως λένε μηχανικοί στη Greenagenda.gr, πρόκειται για την πιο αδικημένη περιφέρεια από το πρόγραμμα, καθώς υπάρχουν περιοχές με μεγάλη ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση, ενώ υπάρχει και τεράστια ζήτηση για ένταξη στο «Εξοικονομώ».

Από ώρα σε ώρα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα ανακοινώσει αναλυτικά πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν και πόσες καταχωρήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι διαθέσιμοι πόροι, τουλάχιστον προς το παρόν, υπάρχουν μόνον για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα