Φάμελλος: Μέχρι αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Natura

του Θοδωρή Καραουλάνη

Την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο, για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και τις περιοχές Natura 2000, ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Επιβεβαιώνεται έτσι το ρεπορτάζ της Greenagenda σύμφωνα με το οποίο η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει τον Φεβρουάριο, καθώς αν κατατεθεί σήμερα ή αύριο, την Παρασκευή η Διάσκεψη

των Προέδρων της Βουλής την Παρασκευή θα αποφασίσει πότε θα εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή (Παραγωγής και Εμπορίου), οπότε με την κανονική διαδικασία θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες περίπου για συζήτηση και ψήφιση.

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τις ενεργειακές κοινότητες, του οποίου η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί στις Επιτροπές της Βουλκής, δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από την Ολομέλεια και όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος (απαντώντας σε παρατήρηση της Greenagenda), έχει προγραμματιστεί η συζήτηση και ψήφισή του αυτήν την εβδομάδα.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το κείμενο του νομοσχεδίου, ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών έχει ολοκληρωθεί πλήρως, καθώς έχουν συνταχθεί όλες οι σχετικές εκθέσεις (συνεπειών ρυθμίσεων, διαβούλευσης κλπ) αλλά και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αυτή η έκθεση του ΓΛΚ είναι πολύ σημαντική καθώς για πρώτη φορά προβλέπεται κρατική χρηματοδότηση από κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού για τους φορείς διαχείρισης, κάτι που τόνισε ιδιαίτερα και με έμφαση ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες -καθώς δεν έχει γίνει ακόμη από τη Βουλή η σχετική ανακοίνωση, αφού πρέπει πρώτα να κατατεθεί το νομοσχέδιο, αλλά ούτε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- εισηγήτρια από την πλευρά της πλειοψηφίας θα είναι η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος) Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία μάλιστα επισκέφθηκε το αμφιθέατρο του Υπουργείου κατά τη διάρκεια της συνένετυξης τύπου παρουσίασης του νομοσχεδίου και έτσι έδωσε την «είδηση» του ορισμού της, ως εισηγήτριας, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η Greenagenda θα παρουσιάσει σε λίγο τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΥΠΕΝ, σε αναλυτικότερο ρεπορτάζ από την παρουσίαση του νομοσχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα