Κορωνοϊός: Υγειονομική βόμβα τα γάντια, οι μάσκες και τα μαντιλάκια στους μπλε κάδους

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η απόρριψη υγειονομικών μέσων προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά μαντιλάκια στους μπλε κάδους τις Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον ΕΟΑΝ, τους δήμους και την ΕΕΑΑ, φαίνεται ότι κάποιοι ασυνείδητοι δυστυχώς συνεχίζουν να επιδεικνύουν επικίνδυνη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους

καθαριότητας των δήμων καθώς και των υπαλλήλων στα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ), οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τα συγκεκριμένα υλικά, κατά των διαχωρισμό αποβλήτων.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών έρχονται σε άμεση επαφή με τα υλικά αυτά (γάντια και μάσκες) στη φάση της χειροδιαλογής, με αποτέλεσμα να εγείρονται πρόσθετοι κίνδυνοι για την υγεία τους.

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Καθημερινότητας στην αναγκαιότητα να μην απορρίπτουν τα χρησιμοποιημένα γάντια και τις μάσκες μιας χρήσεως στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης -παρά μόνον στους συμβατικούς κάδους των σύμμεικτων απορριμμάτων- ούτε ασφαλώς στους δρόμους της περιοχής.

«Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη, ώστε να κρατήσουν τον δήμο μας καθαρό. Ας τους σεβαστούμε όλοι και ειδικά τώρα ας διαχειριστούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα τα απορρίμματά μας, ώστε να τους βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να συνεχίσουν υγιείς την εργασία τους», είναι το μήνυμα που στέλνει η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα