«Δολοφόνησαν» τους ευκάλυπτους στη Ρόδο

12:00 31/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Με αλυσοπρίονο στο σκοτάδι, κινήθηκαν σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη ΡΟΔΙΑΚΗ άγνωστοι δράστες, καταφέρνοντας έτσι να κάνουν «θανατηφόρες χαρακιές» στη βάση τριών τεράστιων ευκαλύπτων, που εδώ και δεκαετίες κοσμούν την περιοχή στην αρχή της οδού Γρίβα, προκειμένου έτσι να τους ξεράνουν!

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση κατοίκων της συνοικίας του Νιοχωριού, του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου καθώς επίσης και της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου της Ρόδου, στελέχη της οποίας ενημερώθηκαν χθες και αναμένεται σήμερα να προχωρήσουν σε παραπομπή της υπόθεσης

στη δικαιοσύνη.

Έκλεισαν με σιλικόνη τις χαραμάδες και τοποθέτησαν ροκανίδια!
Η επιχείρηση «αποξήρανσης» των ευκαλύπτων στην περιοχή της αρχής στην οδό Στρατηγού Γρίβα, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με αριστοτεχνικό τρόπο. Τα μοναδικά αυτά δέντρα που στέκουν στην περιοχή και κοσμούν το Νιοχώρι μας για δεκαετίες, εκτιμάται ότι κόπηκαν από άγνωστους δράστες τις βραδινές ώρες, στην διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δράστες, προχώρησαν και δύο μέρες μετά στο σφράγισμα της χαρακιάς περιμετρικά με σιλικόνη(!) και αμέσως μετά κόλλησαν πάνω σε αυτήν ροκανίδια έτσι ώστε να μην φαίνεται το πριόνισμα.

Τα στελέχη της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου της Ρόδου πάντως που έφθασαν επιτόπου έχοντας στα χέρια τους τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα και η ΡΟΔΙΑΚΗ, διαπίστωσαν το παραπάνω. Αμέσως κατέγραψαν το γεγονός, ενημέρωσαν τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και σήμερα ή αύριο αναμένεται να σχηματίσουν αναφορά την οποία θα κοινοποιήσουν στον Εισαγγελέα έτσι ώστε να ασκηθούν στη συνέχεια ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

Δεκάδες παρόμοια περιστατικά σε όλη την πόλη
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό πάντως. Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι αθλιότητες αυτές για να ξεραίνονται τα δέντρα που ενοχλούν ορισμένους ανεγκέφαλους, καταγράφονται σε πολλές περιοχές της πόλεως Ρόδου.

Έχουν διαπιστωθεί «τρυπανιές», «χαρακιές» ακόμα και εναπόθεση καυστικών υγρών στις ρίζες των δέντρων. Σε όλες τις περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες σχηματίζουν δικογραφία κατ αγνώστων, αφού ως συνήθως, κανείς δεν… είδε και δεν έμαθε τίποτα.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, δεδομένου ότι η προστασία για τα δέντρα αυτά εμπίπτει σε ειδικές διατάξεις του νόμου. Για τον λόγο αυτό, αναμένεται να δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για την διενέργεια εξονυχιστικής έρευνας προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι θα ζητηθούν μαρτυρίες και στοιχεία από κατοίκους ή διερχόμενους από την περιοχή για να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθεί στη συνέχεια ο δράστης ή οι δράστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα