Ηρακλής «Χτίζεται ένα οικοδόμημα σε σωστές βάσεις»

19:15 30/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Για την προσπάθεια που καταβάλλεται μίλησε σήμερα (30/1), σε ενημερωτική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Ηρακλή, Νίκος Βαφειάδης. Απέδωσε την -μέχρι τώρα- επιτυχία του εγχειρήματος στη στήριξη των φιλάθλων. Και έψεξε τις προηγούμενες διοικήσεις στο «γηραιό» γιατί «κατόρθωσαν, παρά τα έσοδα, να ρίξουν την ομάδα στα βράχια».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Χτίζεται ένα οικοδόμημα σε σωστές βάσεις και επιχειρούμε να δώσουμε

σε όλους να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε ένας προβληματικός σύλλογος. Ο κόσμος μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε εδώ και αυτός είναι που μας δίνει θάρρος στην προσπάθειά μας.

Αποδείξαμε ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο, έστω και οι άνθρωποι που «τρέχουν» αυτήν την προσπάθεια δείχνουν από ρομαντικοί έως τρελοί. Όλα γύρω από την ομάδα είναι απολύτως λειτουργικά, μολονότι αγωνιζόμαστε σε μία κατηγορία χωρίς έσοδα, γεγονός που μας κάνει να αναλογιζόμαστε πόσο θετικότερα θα εξελίσσονταν τα πράγματα αν υπήρχαν προϋπολογισμένα έσοδα στην κατηγορία. Αυτό μας κάνει να αγανακτούμε και να απορούμε με τις προηγούμενες διοικήσεις που κατόρθωσαν, παρά τα έσοδα, να ρίξουν την ομάδα στα βράχια.

Η συνέπεια είναι το στοιχείο που φέρνει κοντά στην ομάδα τον κόσμο, ο οποίος είναι δικαίως αγανακτισμένος από όλα όσα έχουν συμβεί. Γύρω μας σε αυτήν την προσπάθεια βλέπουμε μόνο Ηρακλή, με «ζωντανές σημαίες» του συλλόγου μας να πρωταγωνιστούν στο εγχείρημα. Κανένας από όσους έχουν αναλάβει αυτό το έργο δεν αντιμετωπίζει τον Ηρακλή ως σκαλοπάτι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ.Σ. και την «Αυτόνομη Θύρα 10″ για τη λειτουργία της νέας μπουτίκ, αλλά και για το Iraklis TV, το οποίο εκείνοι το ξεκίνησαν και το παρέδωσαν σε εμάς, για να αποτελέσει ένα επιπλέον έσοδο για το τμήμα. Προσφέρει τη δυνατότητα στους Ηρακλειδείς εκτός Θεσσαλονίκης να παρακολουθούν την ομάδα. Τους εντός της πόλης τους θέλουμε από κοντά στο γήπεδο.

Ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα, είναι επιτυχία του κόσμου. Πρόκειται για μία πρωτοφανή προσπάθεια και επιτυχία στα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά. Αν ο κόσμος βοηθήσει στο σύνολό του, ο Ηρακλής δεν θα γνωρίσει ταβάνι. Αν η ομάδα φτάσει στη Super League χωρίς οικονομικά προβλήματα, είναι ικανή για μεγάλες επιτυχίες».

Παπαϊωάννου: «Πολυτέλεια ο Ηρακλής για την Γ΄εθνική»

Από την πλευρά του ο βετεράνος παίκτης του «γηραιού» και ειδικός σύμβουλος της διοίκησης, Λάκης Παπαϊωάννου, ανέφερε πως η ομάδα είναι υπερπλήρης. Πανέτοιμη για την πρωτιά του ομίλου και την άνοδο μέσω των αγώνων κατάταξης.

Αναλυτικά, είπε: «Με χαροποιεί η αίσθηση διαφάνειας και υγείας που βγάζει η διοικητική λειτουργία. Για να καταφέρουμε την άνοδο καθοριστικότατη είναι η συμβολή του κόσμου.

Η ομάδα ενισχύθηκε εντυπωσιακά τον χειμώνα, με τις προσθήκες των Γιώργου Αμπάρη, Μάριου Κωστούλα, Μιχάλη Γιαννίτση, Κριστιάνο Μεντί, Λεό Ντε Σμεντ, Νίκου Κουρέλλα, ενώ περιμένουμε να καταλήξει θετικά η υπόθεση του Τάι και θα πραγματοποιήσουμε και μια ακόμη – τελευταία – μεταγραφική κίνηση).

Είμαστε υπερπλήρεις για τα δεδομένα της κατηγορίας. Είμαστε πανέτοιμοι για την κατάκτηση της πρωτιάς στον Όμιλο και την άνοδο μέσω των μπαράζ.

Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει πιο μαζικά αυτήν την ομάδα, γιατί το αξίζει. Αυτή η ομάδα, με αυτό το υλικό, αποτελεί πολυτέλεια για τη Γ΄ Εθνική κατηγορία».

Απαιτείται μεγαλύτερη ενεργοποίηση των φιλάθλων

Ο υπεύθυνος των οικονομικών, Κώστας Ιωακειμίδης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα οικονομικά δεδομένα. Όπως είπε τα συνολικά έσοδα είναι 106.000 ευρώ και προέρχονται από πέντε κατηγορίες. Τα εισιτήρια διαρκείας (είναι 818 και απέφεραν 70.000), τα εισιτήρια σε κάθε αγώνα (17.700), τους χορηγούς (22 – 19 καταβάλλουν τίμημα και 3 έχουν ανταλλακτική συνεργασία- απέφεραν έσοδα 13.500 ευρώ) και τη Λίστα Φίλων (66 μέλη έδωσαν 6.450 ευρώ). Ακόμα, από 2-3 οικονομικά ισχυρούς φίλους του «γηραιού», οι οποίοι -θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και- ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τις μετεγγραφές των Μεντί, Κωστούλα, Τάι. Τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι περίπου 100.000 ευρώ.

Καταλήγοντας ο κύριος Ιωακειμίδης, επισήμανε: «Θέλω να τονίσω κάτι υπεύθυνα. Αν ο κόσμος του Ηρακλή σηκωθεί από την πολυθρόνα του και έχουμε ενεργοποιημένο έστω και το 50% του πραγματικού όγκου των φίλων της ομάδας, τότε και στη Football League μπορεί να μη χρειαστούμε κάποιον επιχειρηματία για να αναλάβει το ρόλο του βασικού χρηματοδότη από μόνος του. Θα μπορέσουμε από τα ίδια τα μέλη της οικογένειας να στηρίξουμε τον Ηρακλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα