Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στη Μονή Αγίου Ιωάννου του Νέου, στη Suceava

11:46 29/6/2023 - Πηγή: dogma

Οι ημέρες που ήταν αφιερωμένες φέτος στη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Νέου από τη Σουτσεάβα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Ιουνίου μΕ λειτουργία που τελέστηκε για τη λήψη της χάρης της σωματικής και πνευματικής θεραπείας, καθώς και για τη συγχώρεση. των αμαρτιών.

Στη Μονή «Αγίου Ιωάννου του Νέου» – Αρχιεπισκοπικού Ναού στη Σουτσεάβα, τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας από τους δύο ιεράρχες

της μητρόπολης, τον Σεβασμιώτατο Πατέρα Αρχιεπίσκοπο Καλίνικ και τον Σεβασμιώτατο π. Damaschin Dorneanul, Επίσκοπος-εφημέριος.

Οι ιεράρχες ύψωσαν προσευχές στον Ελεήμονα Θεό για την υγεία των παρευρισκομένων και όσων βρίσκονται στα νοσοκομεία ή στα σπίτια τους, στο κρεβάτι του πόνου, αλλά και για τους πληγέντες από κατάθλιψη και ψυχική και σωματική μοναξιά και για όλους όσους προσπαθούν για το καλό τους, γιατροί, βοηθοί, νοσηλευτές, φροντιστές. Εκτός από τις προσευχές για απελευθέρωση, οι δύο ιεράρχες είχαν στο μυαλό τους και όλους τους νέους, μαθητές, φοιτητές, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς που βρίσκονται στην εξεταστική περίοδο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ιερείς από τη Μονή «Sfântul Ioan cel Nou», κληρικοί από το Επισκοπικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Suceava και Rădăuţi, καθώς και ηγούμενοι και αρχιερείς από το εσωτερικό της Μητρόπολης και οι λειτουργικές απαντήσεις δόθηκαν από μέλη της η Ομάδα Ψαλτών «Dimitrie Suceveanu» του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού στη Σουτσεάβα, υπό τη διεύθυνση του αρχιεπισκόπου. Ηλία Λεόντε.

Οι πιστοί ευλογήθηκαν με αγιασμό από τους δύο επισκόπους και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Πατήρ Αρχιεπίσκοπος Calinic ευχαρίστησε όλους όσοι τις άγιες ημέρες υπήρξαν ζωντανές μαρτυρίες αγάπης για τον πολιούχο της Βουκοβίνας.

«Αγαπητοί πιστοί, να είστε υγιείς! Είθε ο Θεός να σας ανταμείψει για όλη την αγάπη με την οποία περιβάλατε αυτές τις μέρες τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Ιωάννη τον Νέο από τη Σουτσεάβα. Δεν θέλω να σε κρατήσω με άλλη λέξη, γιατί είχες πολλά λόγια όλη την εβδομάδα. Και σκέφτηκα να σου αφήσω λίγο ελεύθερο χρόνο, ώστε να απολαύσεις πνευματικά όλα όσα αφομοιώσατε αυτή την εβδομάδα. Ας είμαστε υγιείς, για να φτάσουμε στη χρονιά να τιμήσουμε με την ίδια ευσέβεια και αγάπη τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Ιωάννη τον Νέο από τη Σουτσεάβα. Υγεία πολλή!»

The post Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στη Μονή Αγίου Ιωάννου του Νέου, στη Suceava appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα