Χειροτονία στην Ι. Μονή Αγ. Μαρίνης Βόνης

20:17 8/10/2023 - Πηγή: dogma

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέας, χοροστάτησε του Εσπερινού στην Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας Βόνης. Προ της απολύσεως, τελέστηκε η ρασοφορία μοναχού Ελευθερίου Σταματάκη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μεταξύ άλλων ευχήθηκε στον π. Ελευθέριο να πορευθεί με αγάπη, αυταπάρνηση και ταπείνωση στην Εκκλησία και έτσι να έχει πλούσια τη χάρη, το έλεος και την ευλογία του εν Τριάδι ζώντος Θεού. Την επομένη, Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της

Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Ελευθερίου Σταματάκη, οποίος εισήλθε στον άγαμο κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος δόξασε τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Ανδρέα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε, αλλά και τους πνευματικούς με τους οποίους συνδέθηκε Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτας κ. Αμφιλοχίο Σαμοίλη και κ. Φιλόθεο Πηγιάκη. Ο Σεβ. κ. Ανδρέας στο θείο λόγο του, συνεχάρη τον νέο διάκονου του αμπελώνα του Κυρίου, αναφέρθηκε στον πόθο του χειροτονηθέντος να υπηρετήσει την Εκκλησία, του απηύθηνε πατρικές συμβουλές και εξέφρασε τις ευχές του.

Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα κλήρου και λαού το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερρουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, με τον πρ. Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ιωάννη Αναστασάκη και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο.

The post Χειροτονία στην Ι. Μονή Αγ. Μαρίνης Βόνης appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα