Εκκλησιαστική αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας σε προσκύνημα στην Κορινθιακή Εκκλησία

15:31 3/7/2023 - Πηγή: dogma

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Πατριάρχου Σόφιας κ Νεοφύτου και μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου Διονυσίου, εκκλησιαστική αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Σόφιας μετέβη σε προσκύνημα στην Κορινθιακή Εκκλησία, με επικεφαλής τον Επισκοπο Belogradchik Πολυκάρπου, του Αρχιμανδρίτη Ευθυμίου και Matei Papuchiev, στις 28 και 29 Ιουνίου συμμετείχαν στους εορτασμούς που ήταν αφιερωμένοι στον ιδρυτή της εκκλησίας στην Κόρινθο, Άγιο Απόστολο

Παύλο.

Τον πανηγυρικό εσπερινό για την εορτή των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου τίμησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και μητροπολίτες, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη κ.κ. Διονυσίου.

Μετά τον εσπερινό τελέστηκε μεγάλη λιτανεία, στην οποία η εικόνα των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Στις 29, η βουλγαρική αντιπροσωπεία συμμετείχε και στην Ιερά Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Gumenisa Dimitrii.

Μετά την πανηγυρική εσπερινή προσευχή ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συμμετείχαν στον εορτασμό προς τιμή του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

The post Εκκλησιαστική αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας σε προσκύνημα στην Κορινθιακή Εκκλησία appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα