Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ιερισσό

22:17 27/7/2023 - Πηγή: dogma

Στην Καθολική, Μία, Αγία και Αποστολική Εκκλησία, την Αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού, η Μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής κατέχει κεντρικώτατη θέση, γιατί η Αγία Κόρη της Αρχαίας Εκκλησίας των πρώτων Χριστιανικών αιώνων συγκινεί και υποβάλλει τον πιστό Λαό του Θεού με το εύρος των Μαρτυρίων και των αγώνων της, στα οποία υπεβλήθη από την ειδωλολατρική τότε Ρώμη και την Αυτοκρατορία της, το δε αίμα της και σήμερα περικοσμεί τον μανδύα τον άχραντο της Ορθοδόξου Πνευματικότητας!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού

κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, προέστη κατ’ αρχάς του Εσπερινού της Αγίας, στον υπό ανάπλασιν και επέκτασιν ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας στον Σταυρό, την έδρα του Δήμου Βόλβης που το Θέρος επισκέπτονται πλήθος τουριστών – ιδίως από τις Βαλκανικές φίλες χώρες – κατακλύζοντας τις δαντελωτές ακρογιαλιές του! Γεμάτος χαρά και ικανοποίηση επεθεώρησε τις εργασίες αναμορφώσεως του προσφυγικού αυτού Ιερού Ναού, ο οποίος γίνεται μεγαλοπρεπής πλέον, με την άοκνο φροντίδα του καλού του Ποιμένος Αιδ. π. Κωνσταντίνου Ισαακίδη, πνευματικού τέκνου του, για το οποίο ο Επίσκοπός μας καυχιέται εν Κυρίω και παρακαλεί τον Δομήτορα της Εκκλησίας να τον στηρίζη στο τολμηρό αλλά θεάρεστο εγχείρημά του, πάντα βέβαια με την ευλογία του πνευματικού του πατέρα και Μητροπολίτου του.

Πολύς ο Λαός προσήλθε να τιμήση την Αγία αλλά και να έλθη αρωγός στο όνειρο του Ποιμενάρχου του, που υλοποιεί ο π. Κωνσταντίνος και το περί αυτόν έντιμο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Επικεφαλής του Λαού ο φιλομάρτυς Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας που περιβάλλει με στοργή και τόλμη το υπό εξέλιξιν έργο, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαγδαληνή Φιλιππιάδου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πανταζίδης και Απόστολος Καρακίτσιος, ο Πρόεδρος του Σταυρού κ. Θεμιστοκλής Χαραλαμπίδης, η Πρόεδρος του Άνω Σταυρού κα Φανή Μαργαρίτη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Χρήστος Γκολιδάκης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Παναγιώτης Επιτρόπου, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠ κα Κυριακή Τσουραλάκη, ο Διοικητής Πυροσβστικών Υπηρεσιών Σταυρού κ. Χρήστος Στρίβας, ο Υποδιοικητής της Α΄ Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας Συνταγματάρχης κ. Γεώργιος Αλατζάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Κυριάκου και κες κες Πολυτίμη Παπαδοπούλου και Άννα Βασιλειάδου κ.ά.

Να σημειωθή ότι στις Λατρευτικές εκδηλώσεις, καλεσμένοι του Δημάρχου Βόλβης, μετείχαν φίλοι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από 10 Ελληνόφωνα Χωριά της Νότιας (κάτω) Ιταλίας, της άλλοτε κραταιάς MAGNA GRΑECIΑ, αλλά και ευάριθμος ομάδα νέων ανδρών και γυναικών ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές που περιέβαλλαν την θαυματουργή εικόνα της Αγίας και τα Ιερά Της Λείψανα στην λαμπρά Λιτανεία, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του Εσπερινού ανά τις οδούς της Πόλεως του Σταυρού. Πλήθος και πάλι Ελλήνων, αλλά και παραθεριστών -ομοδόξων και μη- μετείχαν ή παρακολούθησαν τη μεγαλοπρεπή πομπή. Η Φιλαρμονίκη του Δήμου Βόλβης προηγήθη της Λιτανεύσεως των Ιερών και των Οσίων, σκορπίζοντας ρίγη συγκινήσεως στον Λαό μας, ιδίως περί το τέλος με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου!

The post Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ιερισσό appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγίας Παρασκευής, Ιερισσό,agias paraskevis, ierisso