Η Εξόδιος Ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Ειρηναίου (Βίντεο)

16:15 11/1/2023 - Πηγή: dogma

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στη Σάμο έγινε η κηδεία του πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων, Ειρηναίου, που πέθανε χθες (10.1.2023) στην Αθήνα. Εκεί έχουν ταφεί και οι πατριάρχες Ιεροσολύμων, Κύριλλος ο Β΄, Ιερόθεος και Τιμόθεος.

Νωρίτερα στην εξόδιο ακολουθία του πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Χώρα τον αποχαιρέτησαν ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου, κλήρος, τοπικές

Αρχές και λαός, που προσκύνησαν το σκήνωμά του.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος το 2005 μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση των οικονομικών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και αλλά και για κάποιες αγοραπωλησίες της εκκλησιαστικής περιουσίας στους Αγίους Τόπους.

Ποιος ήταν ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος

Ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1939 στη Σάμο. Το 1953 πήγε στα Ιεροσόλυμα. Το 1959 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος.

Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1966 και την ίδια χρονιά του δόθηκε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Στις 29 Μαρτίου 1981 χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως. Διετέλεσε Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα από το 1979 μέχρι το 2001. Το 1994 προήχθη σε Μητροπολίτη.

Πηγή: https://www.newsit.gr/t

The post Η Εξόδιος Ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Ειρηναίου (Βίντεο) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα