Κυριακή της Τυρινής στο Λύττο-Ξυδά

19:26 27/2/2023 - Πηγή: dogma

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας λειτούργησε στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπου στο Λύττο-Ξυδά, μετά του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Γ’ Αρχ. Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερου π.Εμμανουήλ Παπακανδεράκη και του Αρχιδιακόνου π.Μαρίνου Δασκαλάκη, το δε ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος π.Πέτρος Αράπογλου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη ο Κατηχητήριος λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου επί τη ενάρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο σεπτός

Ποιμενάρχης, ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ευχήθηκε καλό πνευματικό αγώνα, εν προσευχή μετάνοια και νηστεία. Προ της απολύσεως τελέστηκαν τα Ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Γεωργίου Νηστικάκη, Κορνηλίας Αποστολάκη και Μαρίας Τρευλάκη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο της Ενορίας Κασταμονίτσας όπου τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου, για την συμπλήρωση τριών ετών απο την εκδημία του αείμνηστου πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας, Πρωτοπρεσβυτέρου Κων/νου Καλαϊτζάκη.

The post Κυριακή της Τυρινής στο Λύττο-Ξυδά appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα