Νέος χώρος λατρείας διαμορφώνεται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γαλάτη

22:45 29/6/2023 - Πηγή: dogma

Φέτος, για τους αστυνομικούς και τους κρατούμενους στο σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας της πόλης του Γαλάτη, η προσευχή και η φιλανθρωπία ήταν αρμονικά συνυφασμένες με τη χαρά της εκπλήρωσης μιας επιθυμίας, δηλαδή της έναρξης της ανέγερσης μιας εκκλησίας στους χώρους αυτού του μεγάλου καταστήματος κράτησης. .

Αφού στις 16 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κάτω Δούναβη κ. Κασιάν έθεσε το θεμέλιο λίθο για τον νέο ναό που θα τεθεί υπό την προστασία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την Πέμπτη 29 Ιουνίου,

ο ιεράρχης κ.κ. ο Κάτω Δούναβης ευλόγησε τις εργασίες κατασκευής που ξεκίνησαν σε αυτήν την σωφρονιστική εκκλησία.

Στον χώρο που ιδρύθηκε στον εσωτερικό προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου λατρευτικού χώρου, ο τοπικός ιεράρχης, παρουσία του προσωπικού της διεύθυνσης του κρατητηρίου, ορισμένων κληρικών της επισκοπικής διοίκησης και του οι ενορίες και ομάδα κρατουμένων, χοροστάτησε σε ευχαριστήρια λειτουργία, είπε τις ειδικές προσευχές για τους φυλακισμένους και ευλόγησε την ίδρυση του νέου ναού.

Ο Ιεράρχης του Κάτω Δούναβη απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με μια οδηγία στην οποία μίλησε για τη σημασία της ανέγερσης εκκλησίας για την πνευματική καθοδήγηση των συμπολιτών μας που στερούνται προσωρινά την ελευθερία τους.

Οι ενορίες «Τίμιος Σταυρός» και «Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος» στην πόλη του Γαλατίου, με τη συμμετοχή των μελών των ενοριακών συμβουλίων και επιτροπών, προσέφεραν στους κρατούμενους πακέτα τροφίμων, είδη πρώτης ανάγκης και είδη ένδυσης.

Στο τέλος ευλογήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και παρέλαβαν από τον ιεράρχη εικόνες.

The post Νέος χώρος λατρείας διαμορφώνεται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γαλάτη appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, Σωφρονιστικό Κατάστημα Γαλάτη,neos, sofronistiko katastima galati