Ο εορτασμός του Αγίου Σαμφών του ξενοδόχου στη Μητρόπολη Ιερισσού

22:12 27/6/2023 - Πηγή: dogma

Ένας από τους Προστάτες του Ιδρύματος Αγάπης – Οίκου Ευγηρίας «Παναγία του Ακαθίστου» , γιορτάστηκε με λαμπρότητα στον Ιδρυματικό Ιερό Ναό της Παναγούδας στην ΑΡΝΑΙΑ, με Πανηγυρικό Εσπερινό,  το απόγευμα της Δευτέρας 26ης Ιουνίου τ. έ. 

Στην Ιερά Ακολουθία προΐστατο ο Διευθυντής του Ιδρύματος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, πλαισιωμένος από τους Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιο Σουλτανικά και  π. Νικόλαο Τσολούφη, τον Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη και τον Διάκονο  π. Νικόδημο Κωτινούδη. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν και ο Αιδ. Πρωτ. π. Ιωάννης

Κωνσταντίνου και ο Διάκονος π. Αθανάσιος Σφουγγάρος.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, στο προαύλειο του Ιδρύματος ακολούθησε Μουσικοχορευτική Εκδήλωση προς τιμήν και τέρψιν των φιλοξενουμένων Γερόντων, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Αρναίας και του Χορευτικού Συλλόγου Παλαιοχωριου «Αλέξης Ζορμπας». Η έκπληξη της εκδηλώσεως συνίστατο στη συμμετοχή των Γερόντων στα δρώμενα, με την παρουσίαση τραγουδιών και παραδοσιακών χορών.

Να σημειωθή ότι τόσο φωνητικά, όσο και με το ακορντεόν του την εκδήλωση συνώδευσε ο Διάκονος της Ιερας Μητροπόλεως και άριστος γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής π. Νικόλαος Τσεπίσης, αλλά και ο Ιατρός του Ιδρυματος και λίαν αγαπητός στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Περικλής Σαραφιανός με το βιολί του.

Παρέστησαν ο φιλόχριστος Πρόεδρος της Αρναίας κ. Αγαπητός Κιάτος και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Την ομήγυρη προσεφώνησε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Δωρόθεος, αναφερθείς στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Ιδρύματος που σήμερα φιλοξενεί 19 τροφίμους αλλά και την πρόθεση του Προέδρου  και του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιδρύματος για την ανέγερση του Νέου Γηροκομείου μας, που θα φιλόξενη, συν Θεώ, 50 μητέρες και πατέρες μας της τρίτης ηλικίας, το οποίο σύντομα με τη Χάρη της Παναγίας πιστεύομε ότι θα αρχιση να λαμβάνη σάρκα και οστά!

The post Ο εορτασμός του Αγίου Σαμφών του ξενοδόχου στη Μητρόπολη Ιερισσού appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα