Όλες οι εορτές και γεγονότα που σημάδεψαν την 6η Αυγούστου

00:19 6/8/2022 - Πηγή: dogma

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, την ανάμνηση της οπτασίας Σοφιανής και τον Άγιο Αββακούμ το Νεομάρτυρα.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα:

1844: Το πρώτο τηλεγράφημα στην ιστορία του βρετανικού Τύπου. Φτάνει στη σύνταξη των «Times» του Λονδίνου και αναγγέλλει τη γέννηση του πρίγκιπα Άλφρεντ.

1890: Πεθαίνει ο Γουίλιαμ Κέμλερ, δολοφόνος. Ο πρώτος θανατοποινίτης που εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα (φυλακή Όμπουρν της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ).

1868: Γεννήθηκε ο Πολ Κλοντέλ, ο σημαντικότερος χριστιανός Γάλλος ποιητής.

1923: Η

Ιταλία προσαρτά και τυπικά τα Δωδεκάνησα (τα είχε καταλάβει με τον Ιταλο – Οθωμανικό πόλεμο του 1911-12.).

1945: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Enola Gay» ρίχνει στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας την πρώτη ατομική βόμβα (παρατσούκλι: «Λιτλ Μπόι» – «Αγοράκι»), καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας άμεσα περίπου 70.000 ανθρώπους. Πολλοί άλλοι ακολούθησαν στα επόμενα χρόνια, ιδίως από καρκίνους, ενώ δεκάδες χιλιάδες επέζησαν παραμορφωμένοι (γιαπωνέζικα: «χιμπακούσα»).

1976: Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Χόρα» παραβιάζει για πρώτη φορά την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

1991: Το πρώτο site στην ιστορία του ίντερνετ http://info.cern.ch (Ινστιτούτο Μοριακής Φυσικής της Ελβετίας). Δημιουργός ο Tim Berners-Lee , «πατέρας» του παγκόσμιου ιστού (world wide web).

1992: Ολυμπιακοί Αγώνες της Βαρκελώνης. Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα, το πρώτο στο στίβο μετά το 1912 (Κώστας Τσικλητήρα, άλμα σε μήκος άνευ φοράς).

The post Όλες οι εορτές και γεγονότα που σημάδεψαν την 6η Αυγούστου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλες, 6η Αυγούστου,oles, 6i avgoustou