Πνευματική συνάντηση του Σπάρτης Ευσταθίου με τα αγόρια της γ΄ περιόδου στην Ταϋγέτη

20:33 1/8/2023 - Πηγή: dogma

Το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε για ακόμη μία φορά την Ταϋγέτη, προκειμένου να έχει μία πνευματική επαφή με τα αγόρια της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζανβράκο, που είναι και ο υπεύθυνος ιερέας της περιόδου, υποδέχθηκαν με θέρμη τα στελέχη και οι κατασκηνωτές.

Αφού έγινε μία σύντομη προσευχή στον προαύλιο χώρο της εισόδου της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής,

τον λόγο πήρε ο αρχηγός της περιόδου, ιατρός κ. Παναγιώτης Μανιατάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το ανύστακτο ενδιαφέρον του και για την ευκαιρία που δίνει η Ιερά Μητρόπολη κάθε χρόνο σε εκατοντάδες παιδιά να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, που αποτελεί πνευματικό οδοδείκτη για το υπόλοιπο της ζωής τους. Παράλληλα αναφέρθηκε στα μηνύματα, τις δραστηριότητες και τα οφέλη της φετινής κατασκήνωσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μανιατάκο, τα υπόλοιπα στελέχη και τους απασχολούμενους, για την συνεπή και ολοπρόθυμη διάθεση προσφοράς τους, είχε μία εποικοδομητική πνευματική επαφή με τα παιδιά αναλύοντας ένα αγιογραφικό ανάγνωσμα.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 3 Αυγούστου το απόγευμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα χοροστατήσει στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που θα τελεσθεί στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ταϋγέτης. Θα ακολουθήσει η τελετή λήξης της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, που θα σημάνει και το τέλος των φετινών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίες φιλοξένησαν 500 περίπου αγόρια και κορίτσια απ’ όλη την μητροπολιτική μας περιφέρεια.

The post Πνευματική συνάντηση του Σπάρτης Ευσταθίου με τα αγόρια της γ΄ περιόδου στην Ταϋγέτη appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα