Σύρου Δωρόθεος: Γονείς, κληρικοί και διδάσκαλοι, οφείλουμε να καταστούμε αλιείς παιδικών ψυχών

22:54 24/9/2023 - Πηγή: dogma

Ααρχιετατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα (24/9) το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της πόλεως, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός, ο οποίος έζησε επί δεκαετίες στη Μύκονο και, αναχωρήσας εξ αυτής για επαγγελματικές του δραστηριότητες,

μαρτύρησε στη Χίο το 1792.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου,ο Έπαρχος Μυκόνου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου, η Πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Ανωμεριτών και μέγα πλήθος Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, παρ’ ότι η διεξαγωγή του 2ου Mykonos Running Festival δυσχέρανε την πρόσβαση των πιστών στο Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στο κήρυγμά του, αφορμή λαβών από τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, υπογράμμισε ότι όλοι, γονείς, κληρικοί και διδάσκαλοι, οφείλουμε με το λόγο και το παράδειγμά μας να καταστούμε αλιείς παιδικών ψυχών, που θα τις οδηγήσουμε και κοντά στο Χριστό.
Αναφέρθη επίσης και στον σήμερα τιμώμενο Νεομάρτυρα Άγιο Μανουήλ τον Κρήτα, ο οποίος προτίμησε το βάπτισμα του μαρτυρίου, παρά να αρνηθεί την πίστη του, που είχε βαθιά κρυμμένη στην ψυχή του.
Ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους και τους κάλεσε να μεταλαμπαδεύσουν τις πατρώες παραδόσεις στα παιδιά τους και τους ευχήθηκε για το αρξάμενο φθινόπωρο
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ετέθη επικεφαλής της πανδήμου λιτανείας της ιεράς εικόνος του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ, την οποία πλαισίωσαν Μαθητές και Μαθήτριες των Σχολείων της Μυκόνου με τις σημαίες τους, Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΝΤΩ», με παραδοσιακές ενδυμασίες και Κρήτες, οι οποίοι ζουν στη Μύκονο και κάθε χρόνο ιδιαιτέρως τιμούν το συντοπίτη τους Άγιο Μανουήλ.

Οι Εκδηλώσεις, επελέγησαν κατά την επιστροφή της Λιτανείας στο Ναό με τον Εθνικό Ύμνο.
Την επιμέλεια της Πανηγύρεως είχε ο Αιδεσιμολ.Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός,Αρχιερατικός Επίτροπος Δήλου και Μυκόνου, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη, μαζί με τους συνεργάτες του Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και Διακονητές του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου.

The post Σύρου Δωρόθεος: Γονείς, κληρικοί και διδάσκαλοι, οφείλουμε να καταστούμε αλιείς παιδικών ψυχών appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύρου Δωρόθεος, Γονείς,syrou dorotheos, goneis