Θεμέλιος λίθος για μια νέα εκκλησία στο Tărlugeni, Brașov

17:30 26/6/2023 - Πηγή: dogma

Την 3η Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, ο Σεβ. Laurentiu, Αρχιεπίσκοπος Sibiu και Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας, καθαγίασε τον θεμέλιο λίθο της νέας εκκλησίας στο Tărlugeni, στην περιοχή Izvor. Ο ιεράρχης καθαγίασε επίσης το ενοριακό παρεκκλήσι του Μπρασόβ, όπου θα τελούνται θρησκευτικές λειτουργίες μέχρι να χτιστεί η εκκλησία.

Οι πιστοί του Tărlungen βίωσαν στιγμές πνευματικής χαράς την 3η Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, όταν ο Μητροπολίτης της IPS, ο Πατέρας Laurentiu, καθαγίασε το

ενοριακό παρεκκλήσι, αφιερωμένο στην Προστασία της Μητέρας του Θεού, και έθεσε τον θεμέλιο λίθο της μελλοντικής εκκλησίας. Μετά τον αγιασμό του παρεκκλησίου όπου τελούνται θρησκευτικές ακολουθίες στην ενοριακή κοινότητα, ο ιεράρχης τέλεσε τη λειτουργία μαζί με συμβούλιο ιερέων και διακόνων, ενημερώνει η Μητρόπολη Τρανσυλβανίας.

Στη διάλεξη ο ιεράρχης μίλησε για την ακολουθία του Θεού και την υπεροχή των πνευματικών αξιών έναντι των υλικών.

«Ο Θεός κατακλύζει, ο Θεός ολοκληρώνει, ο Θεός τελειοποιεί ό,τι κάνουμε. Απλώς χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στην προτεραιότητα των πνευματικών αγαθών έναντι των υλικών. Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας έδωσε υγεία, ας ευχαριστήσουμε τον καλό Θεό που μας έκανε άξιους να φτάσουμε σήμερα, ας πιστέψουμε ότι θα μας βοηθήσει να πάμε στο τέλος της ζωής μας, ας είμαστε ευγνώμονες για όλα, αναζητώντας πρώτα το πνευματικό. Ας πλουτίσουμε εν Θεώ, ας μεταφέρουμε το ασήμαντο έργο μας σε αιώνιες, ανώτερες αξίες, στο ταξίδι μας στη Βασιλεία των Ουρανών» τόνισε ο ιεράρχης.

Αποστολή και ποιμαντική φροντίδα

Η γειτονιά Tărlugeni Parish – Izvor ιδρύθηκε το 2015. Τα επόμενα χρόνια χτίστηκε το ενοριακό παρεκκλήσι και το ενοριακό γραφείο και από το 2019 άρχισαν να γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες σε αυτή τη λατρευτική μονάδα. Στο τέλος ο ιερέας της ενορίας Valentin Oceanu ευχαρίστησε τον ιεράρχη για την ευλογία και όλους τους πιστούς και ευεργέτες που συμμετείχαν στην ανέγερση του παρεκκλησίου και της μελλοντικής εκκλησίας.

Για τη συμμετοχή του στην ανέγερση του παρεκκλησίου και στα άλλα έργα της ενορίας, ο δήμαρχος της κοινότητας Tărlugeni, Severius Florin Beșchea, έλαβε τη διάκριση «Σαγκούνιος Σταυρός για λαϊκούς» και οι άλλοι ευεργέτες και ιδρυτές έλαβαν διπλώματα τιμής.

The post Θεμέλιος λίθος για μια νέα εκκλησία στο Tărlugeni, Brașov appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα