Θεμελιώση ναού από τον Κερκύρας Νεκτάριο

14:04 11/2/2024 - Πηγή: dogma

Αρκετοί ενορίτες και το τοπικό συμβούλιο παραβρέθηκαν στην τελετή. Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο νέος ναός, που θα είναι προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και της μητρός της Αγίας Άννης, αποτελεί όνειρο και στόχο των ανθρώπων του χωριού για πολλά χρόνια.

Ο παλιός ναός που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα τις ανάγκες του χωριού ήταν ο νεκροταφειακός ναός, που δεν επαρκεί, καθότι ο Βιρός αναπτύσσεται συνεχώς. Στην έκταση λοιπόν που κτίζεται ο νέος ναός και που ανήκει στην ενορία του Βιρού προηγήθηκε η ανέγερση σχολείου.

Έτσι Εκκλησία και σχολείο

θα συνυπάρχουν πλέον σε έναν ενιαίο χώρο, στον οποίο θα στεγαστούν και πολιτιστικές δραστηριότητες, ώστε να υπάρξει αυτή η αρμονική διάσωση και προαγωγή της παράδοσης της Κέρκυρας. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι το σχολείο χτίστηκε με πολλές δυσκολίες, παρότι η Εκκλησία δώρισε το οικόπεδο από το 2004, και πλέον έπρεπε να ανεγερθεί και ο ναός. Ανέλαβε λοιπόν πρωτοβουλία ο ίδιος, χτύπησε πόρτες, και επιφανείς αλλά και ο απλός κόσμος βοήθησαν, ώστε να ξεκινήσει αυτή η ανέγερση.

Επίσης, ο κ. Νεκτάριος δέχτηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον νέο διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων Αντιπύραρχο Α. Καρατζά.

The post Θεμελιώση ναού από τον Κερκύρας Νεκτάριο appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα