Τιμήθηκαν οι δωρητές της επικεράμωσης του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Καρυών

23:25 8/8/2023 - Πηγή: dogma

Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2023 τελέσθηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρυών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών σε όλους όσοι συνέδραμαν στο έργο της επικεράμωσης του Ενοριακού Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, αλλά και στην επικείμενη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες.

Πριν τις απονομές, τον λόγο πήρε ο εφημέριος του χωριού και μέλος της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσ. Αρχ. Λεόντιος Βαρδάκης,

ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του, για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Ενορία, αλλά και για την επίλυση διαδικαστικών θεμάτων για το έργο της επικεράμωσης. Ακολούθως, ο π. Λεόντιος ανέφερε ονομαστικά και ευχαρίστησε όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για την υλοποίηση του θεάρεστου αυτού έργου, υπογραμμίζοντας ότι το ξεκίνημα έγινε από το ζεύγος των ομογενών μας, Παναγιώτη και Αθηνάς Σκιούρη.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε στην ομιλία του ότι με την παρουσία του στις Καρυές αφενός ήθελε να προσευχηθεί μαζί με τους ευσεβείς κατοίκους του χωριού προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ώστε να έχει πάντα υπό την Σκέπη Της τον ευλογημένο αυτό τόπο, αφετέρου να ευχαριστήσει και ο ίδιος προσωπικά όλους όσοι, σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας, πρόσφεραν από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους, για να γίνει ένα επιβεβλημένο έργο στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.  Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εκθείασε ιδιαίτερα τους ομογενείς μας, που δίνουν πάντα το παρών με προθυμία σε ό,τι καλό συντελείται στην Πατρίδα μας αποδεικνύοντας ότι έχουν κλείσει στις καρδιές τους Χριστό και Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας, έδωσε ένα μήνυμα για το εφήμερο της ζωής και για την ανάγκη της ‘’εν Χριστώ ζωής’’, ώστε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για την επουράνια απολογία μας.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παράκλησης τιμήθηκαν με τιμητική πλακέτα τόσο το καταπίστευμα Παναγιώτη Κερχουλά όσο και με αλφαβητική σειρά οι εξής: Δημήτρουλας Παναγιώτης, Διατζίκης Γεώργιος, Διατζίκης Βασίλειος, Καστανάς Παναγιώτης, Κολοβός Γεώργιος, Κουτσόγιωργας – Coushell Παναγιώτης, Κουτσόγιωργας – Coushell Γεώργιος, Κυριαζής Θεόδωρος, Μπόνος Ηλίας, Ντάρμος Γεώργιος, Σκιούρης Οδυσσέας, Σκιούρης Παναγιώτης, Σπανός Θεόδωρος, Σπυρόπουλος Παναγιώτης και Χασάπης Κωνσταντίνος.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

The post Τιμήθηκαν οι δωρητές της επικεράμωσης του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Καρυών appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τιμήθηκαν, Ι Ν, Αγίου Ανδρέα Καρυών,timithikan, i n, agiou andrea karyon