Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι -Η λαχταριστή και εύκολη συνταγή

13:12 27/12/2023 - Πηγή: Bovary
Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι -Η λαχταριστή και εύκολη συνταγήafilippiΤετ, 12/27/2023 - 12:24

Τα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων αλλά και της επόμενης ημέρας μπορεί να πέρασαν ωστόσο τα φαγητά, ιδίως η γαλοπούλα, έχουν μείνει στο ψυγείο.

Οι ποσότητες του φαγητού εκείνες τις ημέρες είναι πολλές και συχνά περισσεύουν. Γι' αυτό αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε, υπάρχουν επιλογές αν θέλετε

να αλλάξετε λίγο τη γεύση τους δημιουργώντας νέα πιάτα για τα επόμενα μεσημεριανά γεύματά σας.

Μια ωραία ιδέα είναι να κάνετε τη γαλοπούλα που περίσσεψε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα.

Συνταγή για πίτα με τη γαλοπούλα που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι

Υλικά

Γαλοπούλα που περίσεψε1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο2 κ.σ ελαιόλαδο1 μέτριο κρεμμύδι 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες100 γρ. φέταπάπρικααλάτι πιπέρι (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

Σεένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδιμας και όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμετις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν ελαφρώςρίχνουμε. Μπορείτε είτε να «μαδήσετε»το κρέας, είτε να κόψετε σε μικρά κομμάτια.

Καθώςη γαλοπούλα είναι ήδη μαγειρεμένη δενχρειάζεται να μείνει πολύ στο τηγάνιεπομένως αποσύρουμε από τη φωτιά καιπροσθέτουμε στο μείγμα μας τριμμένη τηφέτα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας,ανακατεύουμε και η γέμιση της πίταςείναι έτοιμη.

Λαδώνουμεένα ταψί και στρώνουμε στη βάση 3 χωριάτικαφύλλα λαδώνοντας ελάχιστα το κάθε έναμε ένα πινέλο. Βάζουμε τη γέμιση καισυνεχίζουμε προσθέτοντας ακόμη 3 φύλλαλαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.

Κλείνουμε τις γωνίες της πίτας, χαράζουμε τα κομμάτια και λαδώνουμε μια τελευταία φορά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει να γίνει τραγανή και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Η γαλοπούλα μπορεί να γίνει μια τραγανή και λαχταριστή πίτα ΣΥΝΤΑΓΗ Τι κάνες γαλοπούλα που περίσσεψε από τις γιορτές TASTE Συνταγή γαλοπούλα ΠΙΤΑ BOVARY Τετ, 12/18/2019 - 15:31 fyatzoglou Image Caption Τα μυστικά της ψητής γαλοπούλας/Φωτογραφία: Shutterstock
Keywords
Τυχαία Θέματα